Ανδρουλάκης: «Ο οριζόντιος φόρος της κυβέρνησης είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες»

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων και δήλωσε ότι βαραίνουν τους αδύναμους επαγγελματίες.

«Οι εν λόγω εξαγγελίες αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιοτελή στάση, διότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύει και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Επιλέγεται ένας οριζόντιος τρόπος που, μάλιστα κατά την άποψή μου, είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εναρκτήρια εισήγησή του», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται, γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στη δομή των φορολογικών εσόδων, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «το 60% προκύπτει από άδικους έμμεσους φόρους» εφιστώντας την προσοχή ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία «όπου η ακρίβεια καλπάζει, το εισόδημα των πολιτών ροκανίζεται και η εν λόγω φορολογική δομή δείχνει πόσο άδικη και ατελέσφορη είναι».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Κων/νοςΚόλλιας, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Μενέλαος Γαρδικιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Νικόλαος Κουγιουμτζής, Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και άλλοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ