Ανδρέας Λοβέρδος: Το παρασκήνιο της παραίτησης και τα επόμενα βήματά του

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ πυροδότησε φήμες για την ένταξη του στην ΝΔ, που από το περιβάλλον του πρώην υπουργού δεν επιβεβαιώνονται.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ το 2012, η ίδρυση κόμματος, η επιστροφή και το νέο «διαζύγιο»

Στην επιστολή παραίτηση του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι αποχωρεί για πολιτικούς λόγους. Το γεγονός ότι ανακοίνωσε πως παραιτείται και από απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύθηκε ότι ανοίγει τον δρόμο για μία πιθανή συνεργασία με την ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη για τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν ήταν καλό εδώ και καιρό. Μετά την ήττα του στην διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές κόντρα στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρώην υπουργός είχε πει ότι θα συστρατευθεί στην υπηρεσία του κόμματος. Ωστόσο δεν πήγαινε ούτε στα όργανα του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει την άποψη του. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φέρεται να είναι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να κατεβάζει στην ίδια εκλογική περιφέρεια την Μιλένα Αποστολάκη με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Λοβέρδος να μείνει εκτός Βουλής.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του – «Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του»

«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» ήταν το σχόλιο στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη που εκτιμάται ότι δεν περίμεναν την παραίτηση Λοβέρδου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετούνταν εντελώς διαφορετικά για την «γραμμή» του κόμματος. Ο πρώην υπουργός δεν έκρυβε ότι ήταν εναντίον οποιασδήποτε συζήτησης για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά άφηνε ανοιχτή την πόρτα στο ενδεχόμενο σύμπραξης με την ΝΔ. Αντίθετα ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμπόρευσης με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Οι φήμες για «αρραβώνα» με την ΝΔ

Οι δημόσιες αναρτήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στο twitter και η συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη ήταν εκείνες που άναψαν την συζήτηση για πιθανή μεταγραφή του στην ΝΔ και προκάλεσαν αμηχανία στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ο Ανδρέας Λοβέρδος ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης. Για το καλό της πατρίδας μας πάνω απ’ όλα», είχε αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη για να συζητήσουν τα θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Η επόμενη μέρα

Αυτή τη στιγμή πολλά είναι τα σενάρια για το μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου. Πιθανολογείται ότι ο πρώην υπουργός δεν σκέφτεται να ιδρύσει και πάλι ένα δικό του κόμμα. Θεωρείται όμως και εξαιρετικά δύσκολο να ενταχθεί στην ΝΔ, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.

Το σενάριο να είναι υποψήφιος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται ότι απομακρύνεται καθώς υπάρχει πίεση χρόνου. Οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου και εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να συμπεριληφθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στην μάχη των εκλογών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ