Αναστασιάδης: Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό που επιδιώκει η Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Και οι δύο χώρες μας αυτό που επιδιώκουν είναι τον διάλογο, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προκαλούν τον οποιονδήποτε. Αντίθετα, προκαλούμαστε μέσα από έκνομες ενέργειες, όχι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και η Ευρώπη. Θέλω να διαβεβαιώσω και να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τον άριστο συντονισμό των δύο κυβερνήσεων και η από κοινού αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιθετικότητα, όχι μέσα από μια αντίστοιχη πρόκληση αλλά μέσα από την επιδίωξη ουσιαστικού διαλόγου, ουσιαστικής παρέμβασης της ΕΕ που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διαλόγου” τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

“Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό που επιδιώκει η Τουρκία. Δηλαδή να υποκύψουμε στην πρόκληση για να δημιουργηθεί μια αχρείαστη κρίση. Θα δούμε πώς μπορεί να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση” πρόσθεσε. “Δεν ανέμενε κανένας από ένα κοσμικό κράτος να πράξει κάτι τέτοιο, την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ