Ανασχηματισμός: Τα ονόματα που ακούγονται – Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια

Θέμα ωρών θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Στόχος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες είναι να διορθωθούν δυσλειτουργίες, αλλά και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Κυβερνητικές πηγές πάντως δεν κάνουν λόγο για ανασχηματισμό και αναφέρουν ότι πρόκειται «για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν σε συνολικά 5 με 7 υπουργεία και οι ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος μπορεί να γίνουν ακόμη και εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλειδώσει το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη για το υπουργείο Υγείας, ο οποίος είχε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και επί κυβέρνησης Σαμαρά.  Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης φαίνεται πως μετακινείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απ’ όπου αποχωρεί ο Γιάννης Οικονόμου. Στο ίδιο υπουργείο είναι πιθανόν να αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

Επίσης για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται έντονα ο Κώστας Τσιάρας, ενώ δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος του νυν υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Σπανάκη.  Στην κυβέρνηση αναμένεται να μπει και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος θα παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ