Ανασχηματισμός: Οι “καραμπόλες” και η λίστα των βουλευτών προς αξιοποίηση

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και η ονοματολογία έχει “φουντώσει”.

Οι οριστικές αποφάσεις φαίνεται πως έχουν ληφθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, άρχισαν τα τηλέφωνα από χθες το απόγευμα προς τους υπουργούς που μετακινούνται ή αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα, καθώς και σε εκείνους που θα εισέλθουν στην κυβέρνηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε πως σήμερα Τρίτη θα γίνει Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”,  κάποιοι υπουργοί θα παραστούν στην τελευταία συνεδρίαση, καθώς φέρονται να είναι στη λίστα μετακίνησης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να δώσει μια παράταση στην αγωνία όλων, καθώς δεν προχώρησε χθες στις αλλαγές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερη ημέρα για τις ανακοινώσεις είναι η Πέμπτη, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και νωρίτερα εξελίξεις.

Χθες ο Πρωθυπουργός ήταν σε συνεχή επαφή με τους Δημητριάδη, Σκέρτσο και Γεραπετρίτη με θέμα συζήτησης τις “καραμπόλες” και τις μετακινήσεις.

Ανασχηματισμός: Η λίστα των βουλευτών για… αξιοποίηση

Η λίστα των βουλευτών, που ενδέχεται να αξιοποιηθούν όσο περνούν οι ώρες, μικραίνει. Με εξαίρεση τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος εκλέγεται στην Α’ Αθήνας, όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο ραντάρ του Πρωθυπουργού είναι από την περιφέρεια.

Τα ονόματα που ακούγονται πιο πολύ είναι του Σίμου Κεδίκογλου, του Χρήστου Μπουκώρου, της Έλενας Ράπτη, του Κώστα Γκιουλέκα, του Θάνου Πλεύρη, του Ανδρέα Κατσανιώτη, του Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Μάξιμου Σενετάκη και του Σταύρου Κελέτση.

Ανασχηματισμός Πλεύρης

 

Ανασχηματισμός: Όλες οι πληροφορίες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύς και στο νέο σχήμα θα υπάρξουν και αλλαγές και σε αρμοδιότητες, με χαρτοφυλάκια να μετακινούνται και νέα κυβερνητικά όργανα να συστήνονται. Στο τραπέζι έχει πέσει, για παράδειγμα, το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές να επιστρέψει στο Υποδομών και ουσιαστικά να έχουμε επανασύσταση του παλαιού ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα σπάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πιθανό να επιστρέψει το σχήμα της κυβερνητικής επιτροπής, από τα έξι κορυφαία υπουργεία.

Ανασχηματισμός

Παράλληλα, θα αποτυπωθούν ακόμα καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις οι αρμοδιότητες, ώστε να μην προκύπτουν συναρμοδιότητες για μια σειρά ζητημάτων με αποτέλεσμα περαιτέρω γραφειοκρατία, ενώ είναι σαφές ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις και ανακάτεμα της τράπουλας.

Οσον αφορά τα πρόσωπα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο «κόκκινο» φαίνεται πως είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως θα αντικατασταθεί. Καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο θεωρείται κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση, πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να μετακινεί εκεί είτε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, είτε τον σημερινό υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τον οποίο έγκυρες πηγές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τομέα στον οποίο ήταν αρμόδιος όταν η Ν.Δ. βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ανασχηματισμός Κικίλιας

Ενα δεύτερο πρόσωπο που θεωρείται πιθανό να αποχωρήσει είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά από 26 μήνες στην Μπουμπουλίνας, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και τη θέση που έχει σήμερα ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σοβαρή πιθανότητα μετακίνησης σε άλλο υπουργείο υπάρχει για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πολλές από τις αποφάσεις της οποίας έχουν προκαλέσει τριβές το τελευταίο διάστημα. Στο μικροσκόπιο φαίνεται πως μπαίνουν και τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Τουρισμού, με ενδεχόμενες μετακινήσεις υπουργών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ