Ανασχηματισμός: Καρέ-καρέ η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών – Δείτε φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (4/1) η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τον «μίνι» ανασχηματισμό.

Οι νέοι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Άδωνις Γεωργίαδης και οι υφυπουργοί Ιωάννα Λυτρίβη, Ανδρέας Νικολόπουλος και Παύλος Μαρινάκης ορκίστηκαν και αναμένεται να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα, μετά τις τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Δείτε φωτογραφίες

Μητσοτάκης: Το χιουμοριστικό σχόλιο για τον ανασχηματισμό – «Όταν ξαναπάω στο βουνό»

Κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων υπουργών στο προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους που αστειευόμενοι τον ρώτησαν αν θα κάνει ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Αυτόν τον χάσατε».

Αστειεύτηκε και για το γεγονός ότι λαμβάνει αποφάσεις όταν βρίσκεται στο βουνό. «Όταν ξαναπάω στο βουνό» σχολίασε με νόημα ο πρωθυπουργός. Τότε οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν: «Το Νταβός πιάνεται;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας: «Μόνο τα εγχώρια».

Οι δηλώσεις πριν από την ορκωμοσία

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα και μεγάλη ευθύνη να είμαι μέλος μίας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση «σε μία περίοδο πολλών εισαγόμενων κρίσεων δυναμώνει την χώρα, την κάνει πιο ισχυρή οικονομικά, διπλωματική αμυντικά. Καθήκον μας είναι να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αντάξιοι και της εμπιστοσύνης των πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος».

Σε ό,τι αφορά στα χρέη του ως κυβερνητικού εκπροσώπου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι «να βγάζουμε προς τα έξω το κυβερνητικό έργο με απλό τρόπο».

«Επιστρέφω στο υπουργείο Yγείας όπου έζησα έναν πολύ δύσκολο αλλά πολύ ενδιαφέροντα χρόνο. Έχω πάρα πολύ κέφι να κάνουμε πράγματα. Ο πρωθυπουργός μου δείχνει διαχρονικά μια πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τον ευγνωμονώ γι’ αυτό και θα κάνω το παν για να φανώ αντάξιος αυτής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την χαρά και την συγκίνησή της εξέφρασε σε δηλώσεις της η νέα υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, λίγο πριν την ορκωμοσία της που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (04/01) στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού.

«Μεγάλη χαρά, μεγάλη συγκίνηση αλλά ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Τα υπόλοιπα στο υπουργείο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ