Ανακοινώνεται σήμερα ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Τα επικρατέστερα ονόματα

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη σύσταση αυτόνομου, ανεξάρτητου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα η ηγεσία αυτού του υπουργείου να συνδυάζει την επιστημονική επάρκεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι δύο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ένας υπουργός και ένας υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον Alpha και το OPEN, το “τιμόνι” του υπουργείου αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Στυλιανίδης, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι επιθυμούν να αναλάβει υπουργός, ένα πρόσωπο πολιτικό που να έχει γνώση του αντικειμένου, διεθνείς επαφές και διακομματική συναίνεση.

Ένα πρόσωπο που συνδυάζει αυτά τα κριτήρια, θεωρείται ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Όπως αναφέρει το ΟΡΕΝ, για τη θέση του υφυπουργού αναμένεται να ανακοινωθεί πρόσωπο προερχόμενο από τις Ένοπλες δυνάμεις, ενδεχομένως απόστρατος από την αεροπορία.

Τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο “τραπέζι” έχει πέσει το όνομα του αντιπτέραρχου εν αποστρατεία, Ευάγγελου Τουρνά.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το πρωί της Δευτέρας, με τις επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Έρχονται αλλαγές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αλλαγές δρομολογούνται και στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα υπαχθεί στο εν λόγω υπουργείο, σύμφωνα με τον Alpha.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αναμένεται να συσταθεί νέα υπηρεσία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με 500 δασοκομάντος.

Η σχετική προκήρυξη θα γίνει το φθινόπωρο και οι δασοκομάντος θα πιάσουν δουλειά από τον Ιανουάριο.

Επίσης, δρομολογείται η πρόσληψη 3.500 πυροσβεστών και θα ενισχυθεί ο στόλος με “τράκτορες” και drones.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ