Αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις

Αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις

Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Ο πρωθυπουργός επιθυμεί, η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος. Ζήτησε επίσης, μετά τις Ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της» ανέφερε ο κ. Σταμάτης.

 

Κεδίκογλου: Θα υπάρχει ρητή προσθήκη στο ν/σ

Νωρίτερα, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει μία σύγχυση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Εγώ σας λέω αυτό που γνωρίζω από το υπουργείο Οικονομικών, ότι με εντολή του υπουργού και κατόπιν επικοινωνίας του με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατέστη σαφές ότι δεν έχει απολεσθεί κανένα ουσιαστικό ή δικονομικό δικαίωμα του ελληνικού Δημοσίου».

«Υπάρχει», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, «η δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα υπάρχει ρητή προσθήκη στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, η πρόβλεψη για διατήρηση του ανώτατου εμβαδού ανα παραχώρηση των 500 τ.μ., η μείωση της ελεύθερης ζώνης των 100 μ. σε 70 μ., δηλαδή είναι πιο αυστηροί οι όροι».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.