Αμφισβητούν 152 νησιά μας

Αμφισβητούν 152 νησιά μας

Στην αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας 152 νησιών και νησίδων, η οποία, σύμφωνα με την Τουρκία είναι αμφιλεγόμενη και άλλων 16 νησιών, τα οποία έχει “ιδιοποιηθεί παράνομα η Ελλάδα”, προχώρησε η Τουρκία μέσω δημοσιευμάτων και δηλώσεων στελεχών της τουρκικής νομενκλατούρας.

Η τουρκική επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την πρόκληση Ερντογάν, ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εθνικιστικής εφημερίδας Zaman, συνολικά 16 νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου έχουν ιδιοποιηθεί παράνομα από την Ελλάδα, λόγω της αμέλειας της τουρκικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση αγνόησε την εξαγορά των νησιών της Τουρκίας από την Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να πάρει μια ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις από την Ε.Ε. το 2004» αναφέρει ο Ουμίτ Γιαλίμ, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, σημειώνοντας ότι η εξαγορά των νησιών από την Ελλάδα ξεκίνησε το 2004 με τα δύο νησιά Donkey και Bulamas, ανοιχτά των ακτών της πόλης Ντιντίμ στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.

 

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ