Αμανατίδης στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Θέλουμε μια συνολική συμφωνία – Είναι καλό το κλίμα και έχουν γίνει συγκλίσεις

“Η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία” δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα με εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Όλες μας οι ενέργειες εκπορεύονται από αυτή την αντιμετώπιση, που είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που δείχνει τη δύναμή που έχουμε” ανέφερε.

“Προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια περιφερειακή δύναμη προς ανατολάς, αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το Σκοπιανό τόνισε “Είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων” και συμπλήρωσε “είναι κρίσιμες οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών. Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, η οποία δεν θα αφήνει ανοιχτά θέματα που θα αφήνει πεδίο συγκρούσεων. Είναι καλό το κλίμα έχουν γίνει συγκλίσεις και η στιγμή είναι καλή”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ