Αμανατίδης στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Είμαστε σε κομβικό σημείο – Στόχος μια συνολική συμφωνία που δεν θα αφήνει περιθώρια προστριβών στο μέλλον

Κομβικό χαρακτήρισε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη. Όπως είπε, οι συνομιλίες που έχουν γίνει είναι ουσιαστικές, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί.

“Έγιναν πάρα πολύ ουσιαστικές συνομιλίες τόσο την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν η συνάντηση στο Σούνιο παρουσία του κ. Νίμιτς, όσο και στη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών. Υπάρχει δρόμος που πρέπει να διανυθεί , υπάρχουν ζητήματα που είναι ανοιχτά και έχουν συζητηθεί εναλλακτικές. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα στις διεργασίες που χρειάζονται για να διανυθεί η απόσταση αυτή. Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για να λυθεί αμοιβαία με μια συνολική συμφωνία η οποία δεν θα αφήνει περιθώρια προστριβών στο μέλλον” τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα “σαλαμοποίησης” της λύσης, γι’ αυτό και τα ζητήματα συζητούνται συνολικά.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ