Αμανατίδης στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Δεν έχει κλείσει κάποιο όνομα- Είναι ένα σύνολο ζητημάτων που θα κλείσουν ως πακέτο

«Βγήκε χθες η ανακοίνωση ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την έννοια ότι αν δεν συμφωνηθούν όλα, δεν υπάρχει κάτι» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.«Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο μεριές για να λυθεί το ζήτημα. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και με ευθύνη και υπάρχει και μία πολύ θετική εξέλιξη, η εκκλησιαστική πτυχή του θέματος, η οποία μπήκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αμανατίδης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό βήμα το αίτημα της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και την υποστηρικτική επιστολή του Ζόραν Ζάεφ, για ανάληψη πρωτοβουλίας επαναφοράς της στην κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων. «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποδέχθηκε την αίτηση, την οποία θα εξετάσει. Η εκκλησία των Σκοπίων ζητά να λυθεί το ζήτημα, την επαναφορά στην κανονικότητα, με το όνομα Αρχιεπισκοπής Αχρίδων» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο φεύγει το «Μακεδονία» από την ονομασία της Εκκλησίας των Σκοπίων. «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, είναι αυτό που ζητούσε και η Εκκλησία της Ελλάδος και άρα η εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος οδεύει προς τη λύση» πρόσθεσε.

Δεν έχει κλείσει κανένα όνομα. Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός. Είναι ένα σύνολο ζητημάτων, που θα κλείσουν ως πακέτο. Από την άλλη μεριά, χρονοδιαγράμματα και βήματα είναι άλλο πράγμα, σαλαμοποίηση όμως με την έννοια ότι τώρα λύνεται το ονοματολογικό, ύστερα το άλλο, ύστερα το άλλο, αυτά πάνε σε μια συνολική συμφωνία, καμία σαλαμοποίηση, η ΝΔ να πάψει να ακροβατεί, ο χρόνος της ακροβασίας της τελειώνει” συμπλήρωσε.

“Να μην βιάζονται, κάποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ