Αλλαγή σελίδας στο Γενικό Επιτελείο Στρατού – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τον Άγγελο Χουδελούδη να παραδίδει στον Γιώργο Κωστίδη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με τις καθιερωμένες τιμές πραγματοποίηθηκε νωρίτερα το πρωί στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην Βάρη, η αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΣ με τον Άγγελο Χουδελούδη να παραδίδει στον Γιώργο Κωστίδη.

Ο Στρατηγός Άγγελος Χουδελούδης, ο ένας εκ των δύο Στρατηγών που αποτελούσαν τους «Άγγελους του Έβρου», ολοκλήρωσε σήμερα στην ΣΣΕ την 41χρονη πορεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας προσφέρει τα μέγιστα για την πατρίδα.

«Δεν λησμόνησα ποτέ από πού ξεκίνησα, σε ποια σημεία της πατρίδας μας μόχθησα να φέρω εις πέρας την αποστολή μου, αλλά και τους συνεργάτες μου σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως Αξιωματικός. Με τη βοήθεια του Θεού, της οικογένειάς μου και του Προσωπικού του Στρατού Ξηράς, τον πιο σημαντικό πόρο εξασφάλισης της αποτρεπτικής μας ισχύος, δύναμαι σήμερα να καταθέσω ότι οι στόχοι που έθεσα επιτεύχθηκαν» ανέφερε κατά την έναρξη της τελευταίας ημερήσιας διαταγή του.

Ο Στρατηγός Χουδελούδης τόνισε ότι ο Ελληνικός Στρατός, ως μέσω άσκησης της αμυντικής διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής απέδειξε «ότι η αιχμή του δόρατος προσαρμόζεται σε κάθε αλλαγή και παρέχει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια της εξωτερικής πολιτικής, δυνάμενο να χρησιμοποιηθεί όποτε και όπου απαιτηθεί. Στην προσπάθειά μας αυτή δεν εφησυχάσαμε ποτέ, αλλά προχωρήσαμε μπροστά και εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Υπήρξε αξιοσημείωτη η παρουσία μας σε διεθνείς ασκήσεις, δράσεις και αποστολές στο εξωτερικό, όπως επίσης και άριστη η διοργάνωση και εκτέλεση πολυμερών διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών, εντός του ελλαδικού χώρου, γιγαντώνοντας έτσι το αποτύπωμα του Στρατού μας σε συμμάχους και μη. Με περηφάνια σας διαβεβαιώνω ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι ισάξιος με τους μεγαλύτερους στρατούς παγκοσμίως».

Εκπαίδευση

Την έμφαση στην εκπαίδευση έθεσε ως ορόσημο της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Κωστίδης.

«Πρωτίστως σας καλώ να προχωρήσουμε και να εμβαθύνουμε στο θέμα της παιδείας, με στόχο την κατάκτηση της γνώσης και τη διαμόρφωση του ήθους. Και η γνώση γίνεται κτήμα με το τρίπτυχο εκπαίδευση, κατάρτιση, μάθηση. Το δε ήθος διαπλάθεται με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του λαού μας, που είναι πανανθρώπινα. Με τη γνώση, το ακαταμάχητο αυτό όπλο, άτομα και κράτη καθίστανται ισχυρά, ικανά να επιλύουν τα προβλήματά τους και να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία. Η υψηλή κατάρτιση και η διαρκής εκπαίδευση συμβάλλει στην κατανόηση και παγίωση των επιχειρησιακών αρχών, στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, ιδιαίτερα σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αλλαγές που σκέφτεται να προωθήσει στην θητεία την οποία λέει ότι «οφείλουμε να την καταστήσουμε πιο ελκυστική, εκσυγχρονίζοντας την παρεχόμενη εκπαίδευση με την εισαγωγή της ανάπτυξης ψηφιακών και άλλων δεξιοτήτων, αλλά και να ενισχύσουμε την ετοιμότητα των εφέδρων, μετά την ολοκλήρωση της θητείας».

«Δεν περισσεύει κανείς»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση επανέλαβε όσα είπε και χθες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΑ, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα μικρή και δεν περισσεύει κανείς. Ο Στρατηγός Χουδελούδης «ολοκλήρωσε έναν κύκλο» και θα έχει μπροστά του την ευκαιρία να συνεχίσει σε ένα άλλο πεδίο, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ