Αλέξης Τσίπρας: Στη “ρήτρα Μητσοτάκη” να αντιτείνουμε τη “ρήτρα πολιτικής αλλαγής”

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την πρώτη για “έλλειψη ενσυναίσθησης” ως προς το τι συμβαίνει στην κοινωνία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “ακούει όσα εντέλλονται οι πάροχοι και η διαπλοκή”.

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και την κυβέρνηση να το ξανασκεφτούν και να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προβλέπει ότι “όσο διαρκεί η κρίση και αναμένουμε την κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής, να μην κόβετε το ρεύμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι “η ΡΑΕ διαδίδει δεξιά κι αριστερά διαρροές χωρίς έρχεται να δώσει τα ακριβή νούμερα ως οφείλει να κάνει, να ενημερώσει τον λαό και το κοινοβούλιο πόσα είναι τα υπερκέρδη”.

Αλέξης Τσίπρας

“Σιγά μη φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απηύθυνε κάλεσμα, δε, στους πολίτες κάθε κομματικής προτίμησης “να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση του μόχθου της, στην ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη”, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Στη ρήτρα αναπροσαρμογής που εμείς την ονομάζουμε ‘ρήτρα Μητσοτάκη’, να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, το συντομότερο”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί, όπως τόνισε, “όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η επόμενη μέρα, η μέρα της ανοικοδόμησης της κοινωνίας και της οικονομίας”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.