Αλέξης Γεωργούλης: Τι ζήτησε από την Ρομπέρτα Μέτσολα με δεύτερη επιστολή του

Δεύτερη επιστολή στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, απέστειλε ο Αλέξης Γεωργούλη την περασμένη Τρίτη.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Νικόπουλος – Παραιτήθηκε μετά τις αναρτήσεις για την υπόθεση Γεωργούλη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, ο ευρωβουλευτής ζητεί από την κ. Μέτσολα να συνδράμει όσο μπορεί ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του, μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σημειώνεται ότι για να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, θα πρέπει να οριστεί εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 8 Μαΐου, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Η συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται να γίνει στις 30 Μαΐου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αλέξης Γεωργούλης: Δύο μηνύσεις έχει καταθέσει σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου

Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών, την διαδικασία θα διευκολύνει το γεγονός πως ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του. Συνεπώς η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αναμένεται να συνεδριάσει μία φορά και όχι περισσότερες.

Από την τελευταία ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ελένη Χρονοπούλου: Η πρώτη εμφάνισή της μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

Δύο μηνύσεις έχει καταθέσει σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου

Όπως μετέδωσε χθες το Star, η Ελένη Χρονοπούλου κινήθηκε προσεκτικά σε δύο μέτωπα, προκειμένου να «δέσει» τις κατηγορίες, και κατέθεσε δύο μηνύσεις σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.  Μία για βιασμό και μία για ξυλοδαρμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, δεδομένου ότι ο βιασμός είναι ένα αδίκημα που είναι δύσκολο να αποδειχθεί, η καταγγέλλουσα θέλησε να κάνει και δεύτερη μήνυση ξεχωριστή για να μην καταρριφθεί και το αδίκημα του ξυλοδαρμού.

Όλα έχουν γίνει όπως προβλέπει το βελγικό Δίκαιο, καθώς η καταγγέλλουσα φέρεται να έλαβε οδηγίες από ειδικούς και από μία οργάνωση κακοποιημένων γυναικών. Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη περιμένουν τώρα την έγγραφη ειδοποίηση για την ημερομηνία που θα δώσει τις εξηγήσεις του.

Η πρώτη αντίδραση του ευρωβουλευτή μόλις έμαθε για την καταγγελία

Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Γεωργούλη όταν έμαθε για την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, ήταν να το πει την μητέρα του για να μην το μάθει από την τηλεόραση και πάθει κάτι.

«”Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα, μην μάθει από την τηλεόραση αυτό που θα ακούσει”. Ούτε και αυτός ήξερε τι γίνεται. Ήταν αναστατωμένος βέβαια» δήλωσε ο φίλος του Αλέξη Γεωργούλη, Γρηγόρης Καλλάγιας.

Θέμα ημερών η κατάθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην Βελγίδα ανακρίτρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Star, εξετάζει θετικά το αίτημα του ευρωβουλευτή να καταθέσει άμεσα ενώπιόν της και να μην περιμένει την άρση της ασυλίας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικηγόροι του περιμένουν τώρα την έγγραφη ειδοποίηση για την ημερομηνία που θα δώσει τις εξηγήσεις του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης  χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή, που κινείται σε δύο άξονες. Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας  ότι είναι αθώος και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την δημοσιοποίηση. Οι δύο Βέλγοι δικηγόροι του στην χθεσινή τους ανακοίνωση, επεσήμαναν  ότι η καταγγελία ήρθε στο φως μετά από τρία χρόνια και λίγο πριν από τις εκλογές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ