Αλαβάνος: Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε για τη Λαϊκή Ενότητα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές: «Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε σταθερό στις θέσεις του» και συμπλήρωσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το Μνημόνιο έχουν την ίδια ευθύνη με τον κ. Τσίπρα και αυτή δεν παραγράφεται».

Ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, δήλωσε για τη Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ: «Εάν κάποιος θεωρεί ότι λέμε τα ίδια με το ΚΚΕ, δεν φοβόμαστε να το πούμε: εμείς λέμε αυτό που πιστεύουμε ότι χρειάζεται για τη χώρα και την Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα που θα μπορούσε να πάει κανείς (μαζί), δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κλπ. Παλιότερα, μέχρι πριν λίγο καιρό, κι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε, με τον δικό του τρόπο και τη δικιά του ορολογία, ότι χωριζόμαστε σε μνημονιακούς κι αντιμνημονιακούς κι αυτός ο χωρισμός με την ευρύτερη έννοια που προσπάθησα να δώσω, εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Θα μπορούσαμε να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, το Σχέδιο Β, πάμε με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έμεινε σταθερό στις θέσεις του.

Για το αν θα διευκόλυνε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η απουσία Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος τόνισε: «Μια προσωπική άποψη σε αυτό το θέμα: όχι. Διότι πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, το τρίτο μνημόνιο είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Το χαρακτηριστικό των εκλογών αυτών που τις έχουν χαρακτηρίσει γρήγορες, βεβιασμένες κλπ. είναι εκλογές προ ΕΝΦΙΑ και προ πληρωμών φορολογικών. Τις εκλογές δεν μπορεί να τις προβλέψει κανείς, μπορούν να φτάσουν στο ένα ή στο άλλο άκρο, αλλά κατανοούμε ότι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κι επίσης κατανοούμε ότι αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να μην υπάρχει. Επομένως, θα φτάσουμε σε μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να βγει και από τη σημερινή Βουλή. Είναι ένα απεγνωσμένο εγχείρημα σε βάρος του λαού κι αυτό. Πόσοι ήταν; Εκατόν δέκα, εκατόν είκοσι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν ατομική ευθύνη που δεν παραγράφεται οι ίδιοι, ίδια με του κ. Τσίπρα, για την κατάσταση που φτάσαμε, όσοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ συναντήσεων της “Λαϊκής Ενότητας”

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.