Αλαβάνος: H κυβέρνηση να ψάξει για διασυνδέσεις στελεχών της με τη Siemens

Ευθύνες στην κυβέρνηση αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens καταλόγισε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’, Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.

«Έχει ευθύνες η κυβέρνηση και να ψάξει να δει ενδεχομένως τις διασυνδέσεις που έχουν στελέχη της με κατηγορούμενους της Siemens» τόνισε χαρακτηριστικά o κ. Αλαβάνος προσθέτοντας:

«Η ευθύνη είναι δική της, να μην τη ρίχνει πουθενά αλλού και να ζητήσει συγνώμη αλλά η κυβέρνηση δεν ξέρει τη λέξη συγνώμη».

 «Την εποχή που αναδείχθηκε το σκάνδαλο της Siemens ήμουν στη Βουλή, ήμασταν οι «εισαγγελείς» με την πιο στεντόρεια φωνή και τώρα είναι ασύλληπτη ντροπή να λέμε «φταίνε οι δικαστικοί ή φταίει το γραφείο μετάφρασης». Γελοία πράγματα» σημείωσε ο κ. Αλαβάνος.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο ο κ. Αλαβάνος επεσήμανε:

«Όπως όλη η Αριστερά έτσι και εγώ έχω την άποψη ότι ο πιο δίκαιος εκλογικός νόμος είναι η απλή αναλογική» προσθέτοντας ότι «οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι έχουν δύο κεντρικά σημεία, το πρώτο είναι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και το έχει καταφέρει» και «ο δεύτερος λόγος είναι  διότι κατανοώντας ότι δεν μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές ενώ το μπόνους το καλοκράτησε  και το αξιοποίησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εκλογικό σύστημα μέσα από τα παζάρια το οποίο να προσφέρεται σε κυβερνήσεις εκλογικής συνεργασίας ώστε το δεύτερο κόμμα μαζί με άλλα κόμματα να μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία».

Διαβάστε επίσης:

Αίτημα του Ποταμιού για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης Siemens

Αιτήσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων της Siemens υπέβαλε ο Παρασκευόπουλος

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.