Αλαβάνος: Αρνητικός ο ρόλος του Τσίπρα για τη χώρα

Ιδιαίτερα αρνητικό και μη τιμητικό για έναν άνθρωπο ο οποίος έρχεται από την Αριστερά, χαρακτήρισε το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και τις εσωκομματικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ,

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά,  ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι εκλογές αποτελούν λύση, απάντησε: «Ασφαλώς γιατί εδώ πέρα αναστράφηκε όχι μόνο το περιεχόμενο της εντολής που έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές, αναστράφηκε και η σύνθεση της κυβερνούσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Γιατί τώρα ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξαναφέρει στην κυβερνώσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Δηλαδή είναι αλλά αντ’ άλλων ας το πούμε έτσι και νομίζω άλλη λύση δεν υπάρχει εκτός από τις εκλογές».

«Αν ο λαός θέλει μνημόνιο ας το πει καθαρά. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θέλει αυτό και θέλω να ελπίζω ότι στις εκλογές αυτή την φορά θα εμφανιστούν και δυνάμεις οι οποίες θα έχουν και μια βάση, θα έχουν και μια κοινοβουλευτική αφετηρία, οι οποίες θα μιλήσουμε ανοιχτά για την άλλη επιλογή, την επιλογή την οποία μας τρομοκρατούν σαν να είμαστε σε παιδικό σταθμό κάνουν. Σαν ο ελληνικός λαός να είναι 6 χρονών ή 5 χρονών, μας τρομοκρατούν ότι αν κι εμείς ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο, αποκτήσουμε ένα εθνικό νόμισμα όπως έχει η Σουηδία,  όπως έχει η Μεγάλη Βρετάνια μας περιμένει η καταστροφή και την ιδία στιγμή καθόμαστε και υφιστάμεθα αυτή την καταστροφή που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.  

Παράλληλα, ερωτηθείς αν στην περίπτωση διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο σχήμα της γραμμής που υποστηρίζει το Σχέδιο Β, ο Αλέκος Αλαβάνος, επισήμανε ότι: «Εμείς στο Σχέδιο β πάντα είμαστε υπέρ αυτής της ευρύτατης συσπείρωσης την οποία θέλαμε να είναι όλες οι αριστερές δυνάμεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά και το ΚΚΕ, και οι πάντες. Μέχρι τώρα δεν γίνονταν αυτά λόγω της πολίτικης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έβαλε ως ταμπού το να διακυβευτούν οι σχέσεις μας με το ευρώ και λόγω μιας πολιτικής σοβαρής απομόνωσης και άρνησης συμμαχιών από το ΚΚΕ.  Εγώ λέω ότι οφείλει να γίνει και δεν το βάζω πια πάνω σε μια γραμμή που είναι ένα φάσμα που ξεκινάμε από το πολύ συντηρητικό κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου και φτάνουμε μέχρι το ριζοσπαστικό αριστερό. Εκεί δεν περιορίζεται, δεν είναι θέμα μόνο της αριστεράς. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα θέλει ενός άλλου τύπου πολιτική η οποία να απευθύνεται και να εκφράζει ευρύτατες κοινωνικές δυνάμεις. Δυστυχώς,  μακάρι να μην γινόταν, σε εμάς πέφτει το καθήκον να πούμε πως απαντάει μια χώρα η οποία είναι κατεστραμμένη μέσα σε μια νομισματική  ζώνη η οποία λόγω του πλαισίου που έχει δεν μπορεί να την βοηθήσει στην ανάκαμψη».

Ο κ. Αλαβάνος απαντώντας στο ερώτημα να έχει μετανιώσει που αποχώρησε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι προσωπικές μου σκέψεις, δεν θα ήθελα να τις κοινοποιήσω και δεν θα ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε κανέναν. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι έχει μια πολιτική ικανότητα επιβίωσης άλλου διαμετρήματος, ικανότητα που δεν διστάζει στο να κάνει πλήρη ανάστροφη 180 μοιρών και στις θέσεις του και επομένως νομίζω αργά ή γρήγορα θα έβρισκε το δρόμο του να παίξει έναν ρολό κεντρικό πολιτικό ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι ιδιαίτερα αρνητικός για την χώρα μας. Ιδιαίτερα αρνητικός και δεν είναι τιμητικός για έναν άνθρωπο ο οποίος έρχεται από την Αριστερά. Εγώ προσπαθώ να πάρω αυτή την λαϊκή αντίληψη που υπήρχε για την Αριστερά, ότι η Αριστερά προσφέρει, ότι η Αριστερά είναι ανιδιοτελής και ότι η Αριστερά δεν λέει ψέματα. Ένα πολύ απλό χαρακτηριστικό αν θέλετε της πολιτικής συμπεριφοράς είναι το να μιλήσεις ντόμπρα και ειλικρινώς στον ελληνικό λαό. Είδαμε ότι αυτό ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχει ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε σε όλη την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος, υπογράμμισε: «Βλέπετε μια χαοτική κατάσταση και γι’ αυτό ο συγκροτημένος λόγος πιστεύω ότι κυρίως η ειλικρίνεια, εγώ πιστεύω πάρα πολύ βαθιά σε αυτό το πράγμα, είναι αυτό το οποίο μπορεί να αποκαταστήσουν κάποιοι στην πολιτική ζωή στην χώρα μας. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το χειρότερο δείγμα από όλα. Θυμάστε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΔΗΜΑΡ, πιστεύω ότι έκανε πολλαπλάσια πράγματα από όσα έκανε η ΔΗΜΑΡ, γιατί στο κάτω-κάτω η ΔΗΜΑΡ  είχε πει «μπαίνω σε μνημονική κυβέρνηση». Δεν υπερασπίζομαι την ΔΗΜΑΡ, διαφωνώ και μ’ αυτήν αλλά θέλω να πω ότι δείτε που έχουμε φτάσει σήμερα».

 

Διαβάστε επίσης:

Κρανιδιώτης: Υπάρχουν ενδείξεις για υπόγειες διαδρομές του ΣΥΡΙΖΑ με το περιθώριο

Ποτάμι: Απύθμενο το θράσος της Κωνσταντοπούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.