Αιχμές Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που από τη μια θέτουν το φαινόμενο μιας εγκληματικής Οργάνωσης, το φαινόμενο του ναζισμού, της οργανωμένης κοινωνικής και πολιτικής βίας, και από την άλλη βλέπουν στην ίδια μοίρα στο ίδιο επίπεδο το Μνημόνιο, την κυβερνητική πολιτική, τα δύσκολα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Εάν κάποιος τολμήσει να καταστρατηγήσει τις κοινοβουλευτικές και εκλογικές διαδικασίες και να ευτελίσει τους θεσμούς, υπάρχει απάντηση η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα: Ο δρόμος αυτός είναι κλειστός και κανείς δεν πρέπει να κρύβεται  πίσω από τη Χρυσή Αυγή, για να προωθήσει κάποιους μικροκομματικούς στόχους οι οποίοι είναι τυφλοί γιατί δεν συνοδεύονται από μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση».

«Θα συνιστούσα σε όλους να μην βιάζονται. Δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, τα πράγματα εξελίσσονται.  Και θα συνιστούσα σε όλους να κάνουν ένα διαχωρισμό μιας ποινικής υπόθεσης η οποία τώρα μόλις αρχίζει να διερευνάται και θα διερευνηθεί προφανώς πλήρως με βάση όλους τους υφιστάμενους δικονομικούς μηχανισμούς, στο επίπεδο που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει στο βάθος που πρέπει», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εξ αρχής με πολύ μεγάλη σαφήνεια και επιμονή στην υπόθεση αυτή».

«Η θέση μας ήταν και είναι πάντα η ίδια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Χαιρόμαστε γιατί αυτό  που λέγαμε μόνοι  μας για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, τώρα είναι η κοινή πεποίθηση της κοινωνίας μας αλλά και ο κοινός παρονομαστής στη δράση των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

Όποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει αυτός ο κοινός παρανομαστής, υποτιμούν τις δυνατότητες που έχει η ίδια η δημοκρατία να ανθίσταται και να προστατεύει τον εαυτό της», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ