Αιχμές Βενιζέλου για Διώτη

Αιχμές κατά του Γιάννη Διώτη σε ότι αφορά τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας «Λαγκάρντ» άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Mega. Συγχρόνως, έκανε λόγο για χυδαία επίθεση που δέχεται το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι θα αντέξει.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είχε δώσει ρητή εντολή στον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, να ελέγξει το «στικακι» με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.«Ο κ.Διώτης ήταν επί χρόνια ο αρμόδιος εισαγγελέας για τρομοκρατία, το κατ’ εξοχήν έμπειρο πρόσωπο στο να αξιοποιεί πληροφορίες», είπε χαρακτηριστικά., «Ρώτησα άπειρες φορές και τον κ. Διώτη και τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου πως πηγαίνουν οι έλεγχοι. Ο κ. Διώτης δεν θα έδινε «λογαριασμό» σε μένα, αλλά στο ΥΠΟΙΚ όταν έφυγε από την υπηρεσία». Και πρόσθεσε ότι  ο κ. Διώτης είχε παραλάβει τη λίστα από τον κ. Παπακωνσταντίνου για να την αξιοποιήσει: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα 7 μήνες στα χέρια του», ανέφερε.O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του να παραδώσει το USB στο Μέγαρο Μαξίμου. «Να θυμίσω ότι όταν προ δύο ημερών αντιλήφθηκα ότι καμία υπηρεσία δεν έχει το υλικό αυτό στο αρχείο της, αποφάσισα να το δώσω στον πρωθυπουργό και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει δεν έχω κρατήσει αντίγραφο», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγώντας ότι σκοπός του ΣΔΟΕ είναι να καταπολεμεί το οικονομικό έγκλημα.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι τώρα η λύση είναι μόνο μία: «αυτό που είναι στο ΣΔΟΕ χάρη σ’ εμένα να έρθει στη διακομματική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», η οποία πρέπει, όπως είπε, «να δει τις πληροφορίες και δεσμευόμενη από το απόρρητο να διαβεβαιώσει Βουλή και λαό ποιο είναι το περιεχόμενο».

«Η άρση τραπεζικού απορρήτου έγινε από μένα ως υπουργός Οικονομικών. Ως υπουργός έστειλα στη Βουλή τον κατάλογο με τα ονόματα όσων έβγαλαν έξω χρήματα. Επί των ημερών μου, έγιναν οι συλλήψεις όσων φοροδιαφεύγουν», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

 

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πολιτική χυδαιότητα και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση:

«Είναι πολιτική χυδαιότητα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως «κάναμε εκλογές με το υλικό αυτό στο συρτάρι του Βενιζέλου», είπε  και πρόσθεσε: «Η επίθεση στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και κατά της πολιτικής σταθερότητας της χώρας. Αλλά θα αντέξουμε. Η παράταξη υφίσταται μια συντονισμένη επίθεση. Πρέπει να σταθεί όρθια.»

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ