Αισιοδοξεί για λύση του Κυπριακού το 2016 ο Νταβούτογλου

Tην αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2016 θα βρεθεί λύση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με αποκλειστικές του δηλώσεις στον Realfm 97,8 και τον Ισαάκ Καρυπίδη.

Σε ερώτηση του Realfm για το εάν η Τουρκία είναι έτοιμη να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο που είναι ένα από τα μεγάλα αγκάθια των διαπραγματεύσεων,  απάντησε με σκωπτικό ύφος πως εμείς ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε αυτό το 2004, τότε με το σχέδιο Ανάν, αλλά η ελληνοκύπριοι το απέρριπταν και έτσι τώρα που βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια λύση φυσικά και θα το πράξουμε αφήνοντας μια μικρή συμβολική δύναμη.  

Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τον Ντέιβιντ Κάμερον από τον οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ζητήσει να πάρει πρωτοβουλία για  να γίνει μια πενταμερής Σύνοδος Κορυφής, στην οποία θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Τουρκία η Βρετανία, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή κοινότητα πριν από το Μάρτιο ώστε να λυθούν όλα τα αγκάθια και να προχωρήσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα ίσως και μέσα στο καλοκαίρι. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Η Μέρκελ ζήτησε πρόοδο στο Κυπριακό εντός των επόμενων μηνών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ