Αιχμές Σαντορινιού κατά ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό: Απείχε από τον διάλογο και τώρα ασκεί κριτική

Αιχμές κατά της ΓΣΕΕ άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς όπως είπε απείχε από τον διάλογο και τώρα που οι εργαζόμενοι κερδίζουν 11% ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.

“Ο κατώτατος μισθός ήταν μία μεγάλη αδικία που έγινε το 2012, μέσα σε ένα βράδυ οι εργαζόμενοι έχασαν 22% του ποσού και ιδιαίτερα οι νέοι έχασαν 32%, με αυτή τη ρατσιστική ρύθμιση του ότι οι νέοι κάτω των 25 ετών θα πληρώνονται λιγότερα από ότι οι παλιοί. Από εκεί και πέρα αυτή η αδικία έπρεπε να αποκατασταθεί, αυτή η αδικία αποκαθίσταται τη στιγμή που η Ελλάδα αποκτά μία ανάπτυξη έστω και μικρή και φαίνεται ότι η οικονομία σταθεροποιείται” σημείωσε ο κ. Σαντορινίος και πρόσθεσε:

“Οι προτάσεις των φορέων και μάλιστα των επαγγελματικών φορέων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν περίπου στο 10%. Επομένως, η διαφορά είναι πέντε ευρώ τον μήνα από τις προτάσεις των φορέων. Επομένως, δεν είναι κάτι το οποίο δεν φαίνεται να το αντέχει η οικονομία. Γιατί από τον διάλογο που προηγήθηκε και δυστυχώς η ΓΣΕΕ απείχε από αυτόν τον διάλογο και σήμερα βγαίνει υποκριτικά να μιλήσει, και ζητά 750 ευρώ σήμερα. Απείχε τελείως από αυτόν τον διάλογο και σήμερα που οι εργαζόμενοι κερδίζουν 11% του μισθού, κερδίζουν ένα μεγάλο ποσό το οποίο για αυτούς τους εργαζόμενους θα επενδυθεί στο σύνολο του στην αγορά, ακούγεται αυτή η κριτική… Μακάρι η αύξηση του κατώτατου μισθού να έφτανε στο ύψος του αφορολόγητου, συνεχίζει να είναι κάτω από το αφορολόγητο… Ας απολαύσουν τώρα οι εργαζόμενοι την αύξηση τους χωρίς να πάει επιπλέον το αφορολόγητο και ας μην βιάζονται κάποιοι για το ποια μέτρα θα εφαρμοστούν το 2020”.

“Για τη μείωση του αφορολογήτου έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε και με τους Θεσμούς, να δούμε πώς θα πάει η οικονομία, πώς θα πάνε τα έσοδα, τα οποία αυξάνονται διότι μειώνεται η μαύρη εργασία και η μαύρη αγορά” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Σχετικά με τον Ζόραν Ζάεφ που συνεχίζει να αναφέρεται στην “Μακεδονία”, παραβιάζοντας τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Σαντορινιός είπε μεταξύ άλλων: “Η συμφωνία θα ξεκινήσει να παράγει αποτελέσματα τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θα μπορεί κανένας, ούτε ο κ. Ζάεφ, να αποκαλεί αυτή τη χώρα ‘Μακεδονία’. Είναι όλοι υποχρεωμένοι να την αποκαλούν ‘Βόρεια Μακεδονία’, με το συνταγματικό όνομα που πλέον έχει. Επομένως, σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί το ‘Μακεδονία’ και θα υπάρχει μόνο το ‘Βόρεια Μακεδονία’”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ