Άγρια κόντρα Τσακαλώτου-Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της βουλής, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και της πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή ένα σχόλιο του υπουργού. Συγκεκριμένα, είπε ότι στη συμφωνία δεν προβλέπονται τα 5 ευρώ για την επίσκεψη στο δημόσιο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι «εσείς δεν το έχετε δει επειδή οι δικοί σας άνθρωποι δεν πάνε δημόσια νοσοκομεία αλλά στα ιδιωτικά, δεν σας ενδιαφέρει».

Η αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία, ήταν άμεση και έντονη καλώντας τον κ. Τσακαλώτο να ανακαλέσει. Για αρκετή ώρα, επικράτησε ένταση μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ά Αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να υπάρχει συζήτηση.

Τον λόγο τελικά πήρε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και με αυστηρό ύφος είπε στον κ. Τσακαλώτο: «Θα είστε πιο σεμνός εδώ μέσα. Μην μου κουνάτε εμένα τα χέρια. Δεν θα μας προκαλέσετε. Η πρόκληση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν θέλετε και  να μας προκαλέσετε και να ψηφίσουμε δεν γίνονται και τα δύο» και πρόσθεσε: «Αν μας προκαλέσετε θα απαντήσουμε καταλλήλως. Τέρμα πια αυτά».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κατέβηκε για λίγο από το έδρανο, καθώς αρνήθηκε να συνεχίσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σημειώνεται ότι τελικά μετά από παρέμβαση του κ. Μητρόπουλου, ο κ. Τσακαλώτος, ανέβηκε και πάλι στο βήμα της βουλής και συνέχισε την ομιλία του.   

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.