Άγρια κόντρα στη Βουλή για τις τροπολογίες νομιμοποίησης δαπανών

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με βαριές κατηγορίες περί “πλυντηρίου” προκαλεί στη Βουλή ο καταιγισμός ρυθμίσεων και τροπολογιών νομομιμοποίησης δαπανών γύρω από το μεταναστευτικό. Η συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο περνάει με τη μορφή του “κατεπείγοντος” άρχισε στις 10 το πρωί σε υψηλότατους τόνους.

“Κάνατε το νομοσχέδιο πλυντήριο” είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: “πρόκειται για το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών και ευθυνών. Είναι ντροπή. Θα απολογηθείτε σε όλους”.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις τροπολογίες και με αφορμή τροπολογία με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες ύψους 500.000 ευρώ στο ΥΠΕΞ ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι η κυβέρνηση καταργεί τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες, όχι μόνο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στο ΥΠΕΞ που έγινε τόσος ντόρος. Ο εισηγητής της ΝΔ μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανατριχιαστική τη ρύθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες από το 2016.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν κατά την ομιλία του κ. Βαρβιτσιώτη κατατέθηκε κι άλλη τροπολογία για νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. “Μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες δαπάνες θέλει να ξεπλύνει να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται; Γιατί αυτό είναι παρωδία” είπε ο Νότης Μηταράκης της ΝΔ.

Για “πλυντήριο” μίλησε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου λέγοντας ότι είναι ντροπή για την κυβέρνηση να εγκαθιστά καθεστώς αδιαφάνειας.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ