Άγρια κόντρα on air Γεωργιάδη – Σπίρτζη για το Spiegel και τη «μικρή Μαρία» του Έβρου

Άγρια κόντρα ξέσπασε on air στο OPEN μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη. Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα του Spiegel για τον θάνατο της 5χρονης Μαρίας στον Έβρο που ανακάλεσε πριν από λίγες μέρες.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε πως «η ΝΔ επιμένει τελευταία ημέρα του χρόνου να διαστρεβλώνει και το Spiegel καθώς επιβεβαιώνεται από την έρευνα που έγινε πρώτον ότι η νησίδα δεν ήταν τουρκική, όπως μας έλεγαν οι υπουργοί της ΝΔ και δεύτερον όσον αφορά στο κοριτσάκι, δεν υπήρχε καμία διάψευση από πουθενά ότι δεν υπάρχει το κοριτσάκι».

Ο ίδιος είπε ότι «πρόκειται για προπαγανδιστική τακτική από τη μεριά της ΝΔ τελευταία ημέρα του χρόνου, που κάτι δείχνει» και πρόσθεσε ότι το Spiegel το απέσυρε προσωρινά το δημοσίευμα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ακόμη και για «προδοσία».

«Η στάση του ΣΎΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Τονίζω, προδοσίας, γιατί αυτό το κοριτσάκι δεν υπήρχε. Ο κ. Σπίρτζης μπορεί να δει τα ρεπορτάζ της κα Βασιλικής Σιούτη η οποία πήγε και βρήκε τους γονείς, οι γονείς είπαν στην αρχή υπάρχει το παιδάκι, μετά τους είπαν δεν μας ενδιαφέρει το παιδάκι. Όταν τους είπαν πού το θάψατε το παιδάκι απάντησαν ότι δεν θυμούνταν, όταν τους είπαμε δείξτε μια φωτογραφία, δεν είχαν φωτογραφία, όταν τους είπαμε δείξτε ένα ρούχο από το παιδάκι, δεν είχαν ρούχο. Το δε Spiegel στο άρθρο του λέει η υποτιθέμενη νεκρή Μαρία, άρα και το Spiegel αποδέχεται ότι Μαρία δεν υπήρχε» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συμπλήρωσε δε, πως «το ότι δεν υπήρχε η Μαρία είναι δεδομένο, χάνουμε χρόνο. Είναι δεδομένο ότι ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη γιατί ο ίδιος υιοθέτησε τα περί νεκρής Μαρίας».

Επιτέθηκε στον Χρήστο Σπίρτζη κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστήριξε την Τουρκία στο οργανωμένο σχέδιο της στον Έβρο. «Είναι δεδομένο ότι εδώ έχουμε κάποια δράση ξένων υπηρεσιών. Αυτή την ιστορία κατά της Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να την υποστηρίζει. Υποστηρίζεται μια επιχείρηση κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας» είπε με τον κ. Σπίρτζη να απαντά: «ακόμη και έτσι να είναι, που είναι η ΕΥΠ; Να παρακολουθεί εμάς; Τι κάνει;».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «προδοσία είναι να καλείς τις τουρκικές υπηρεσίες σε ελληνικό έδαφος. Ακόμη και αν όλα αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης ισχύουν, το ζήτημα είναι τι κάνουν οι δικές μας υπηρεσίες και η δική μας κυβέρνηση. Είπαν ότι η νησίδα δεν είναι ελληνική, όταν εμείς τους αποκαλύψαμε ότι είναι δηλωμένη στο ελληνικό κτηματολόγιο βγήκαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία. Μετά έλεγαν ότι είναι μισή ελληνική και απέκρυψαν ότι κάλεσαν τις τουρκικές Αρχές».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Είχαν στήσει την ιστορία με την πράκτορα να τσιμπήσει η ελληνική κυβέρνηση και να γίνει πολεμικό επεισόδιο και εσείς ως 5η φάλαγγα πήγατε με την Τουρκία μέσα στην Ελλάδα» και πρόσθεσε «ευτυχώς που ο Πρωθυπουργός δεν τσίμπησε».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ