Άγρια κόντρα Νοτοπούλου-Καράογλου: “Ντροπιάζετε τον τόπο με ακροδεξιές κορώνες” – “Προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ”

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε με αιχμή το προσφυγικό, αυτή τη φορά μεταξύ της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Θεόδωρου Καράογλου, με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης ερωτηθείς για την διοργάνωση μπάρμπεκιου έξω από την προσφυγική δομή των Διαβατών.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στον υφυπουργό, γράφοντας: “μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει τον θεσμό του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Η Μακεδονία Και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν την διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά. Κ. Καράογλου δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Νοτοπούλου:

“Πριν από ένα χρόνο το ΥΜΑΘ άνοιξε την πόρτα και την αγκαλιά του σε παιδιά – πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους ενώ σε όλη τη διαρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στήριξε τις προσφυγικές δομές με αίσθημα ευθύνης.

Στήριξε δομές με πρόσωπα και πόρους.

Δεν είναι μόνο οι νέοι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν ρητορική μίσους και ρατσισμού.

Είναι και παλιοί …και μάλιστα ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει τον θεσμό του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

Η Μακεδονια Και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν την διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά.

Κ. Καράογλου δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο”.

Απαντώντας στην κ. Νοτοπούλου, ο κ. Καράογλου σχολιάζει ότι “αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική ‘αρένα’ του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της “κλέβει” την επικοινωνιακή δόξα”, της καταλογίζει πως “για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ” και την καλεί να διαβάζει τις δηλώσεις των πολιτικών από την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά.

Αναλυτικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, αναφέρει: “Ενημερώνω την κυρία Νοτοπούλου πως εγώ δεν κάνω πολιτική μέσα από το Facebook. Πέραν, λοιπόν, του σημείου που επικαλείται, πρόσθεσα στη δήλωσή μου ότι: ‘Καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι που ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους’. Αυτό το κομμάτι ξέχασε να το ‘σχολιάσει’, εκτός και αν διαφωνεί με το υπόλοιπο σκέλος της δήλωσής μου, το οποίο εσκεμμένα… παραλείπει. Αλλοίμονο εάν συμφωνούσαμε σε όλα με την κυρία Νοτοπούλου…”. Και προσθέτει: “Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική ‘αρένα’ του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της ‘κλέβει’ την επικοινωνιακή δόξα. Για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ενημερώνω ότι οι δηλώσεις των πολιτικών πρέπει να διαβάζονται από την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά”.

Οι δηλώσεις Καράογλου που προκάλεσαν την κόντρα

Νωρίτερα, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου είχε δηλώσει: “Θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα”.

“Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό, την παράδοσή τους η οτιδήποτε άλλο”, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ο κ. Καράογλου επισήμανε την ανάγκη για ισότιμη κατανομή των προσφύγων σε όλη την χώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κεντρική Μακεδονία, η οποία δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες.

“Η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση, η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα στεγαστούν σε όλη την χώρα πλην των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το πρώτο κύμα ροής, σε ποσοστό το οποίο δεν θα ξεπερνάει το 1 % του ενεργού πληθυσμού. Θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάσα και σε αυτή την φάση η κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση και αν υλοποιηθεί και περιμένουμε να γίνει πολύ σύντομα πράξη η κατανομή 1% σε όλη την χώρα θα υπάρχει μια πολύ μεγάλη βελτίωση του προβλήματος”, σημείωσε. Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: thestival.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.