Αυτοψία Μητσοτάκη στα καμένα στην Αττική: Η ώρα και το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά γεννούν εύλογα ερωτηματικά

Αυτοψία στην Πεντέλη και τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. 

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στην Παλαιά Πεντέλη. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι οφείλουμε σε όλους όσους συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” και έκανε λόγο για ακραίους ανέμους και για πρωτοφανείς συνθήκες. Σε ό,τι αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, υπογράμμισε ότι γεννώνται ερωτήματα λόγω του σημείου και της ώρας που ξεκίνησε η φωτιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη. Είχα την ευκαιρία να περιοδεύσω σε όλη την έκτασή της. και πάλι συγχαρητήρια σε όσους πάλεψαν στο πεδίο σε πρωτοφανείς συνθήκες, διότι οι άνεμοι ήταν όντως ακραίοι. Έχουμε μία εικόνα της έκτασης της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά -παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό- είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου. Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές υπεύθυνες για την αποκατάσταση. Είδα ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προχωρά με πολύ γρήγορα βήματα. Θα γίνει η καταγραφή των ζημιών, έχουμε πια εμπειρία και οι συμπολίτες μας θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Θέλω να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαστε ακόμη στα τέλη Ιουλίου, ο Αύγουστος είναι μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Αυτό που κρατώ ως μία θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμοδίων φορέων. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί τελικά να υποκαταστήσει την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών μας, αυτών που βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή. Νομίζω ότι είδαμε όλοι εικόνες μεγάλης αυτοθυσίας, ανθρώπων οι οποίοι μπήκαν στις φλόγες στην κυριολεξία για να προστατεύσουν το δάσος και τα σπίτια των συμπολιτών μας. Οφείλουμε σε όλους ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ'”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι “δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο” και συμπλήρωσε πως “το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, γεννά εύλογα ερωτηματικά”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ