Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ο εκλογικός καφές Ζέρβα – Αγγελούδη, τα… πηγαδάκια και η μειωμένη κίνηση της κάλπης

Όπως σε κάθε εκλογική μάχη έτσι και σήμερα (15/10) η οδός Ικτίνου σφύζει από ζωή, με τους δύο διεκδικητές για τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης (Ζέρβα – Αγγελούδη) να πίνουν καφέ μαζί με τους συνεργάτες τους και να δημιουργούν δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» τριγύρω τους, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι χαλαροί ρυθμοί των δύο πρωταγωνιστών συνοδεύουν και την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, η οποία κινείται σε εξαιρετικά ήπιους ρυθμούς -σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυριακή- και παρότι και σήμερα η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με καλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η «κουκίδα» στον χάρτη του κέντρου είναι καρφιτσωμένη στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς, στο Εκλογικό Κέντρο στην Ικτίνου. Μια οδός η οποία παραδοσιακά συγκεντρώνει τα φώτα, αφού σε ένα από τα πολλά Εκλογικά Τμήματα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα χιλιάδες πολίτες και ανάμεσά τους, πολιτικά πρόσωπα με πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στις καφετέριες δεν «πέφτει καρφίτσα» και η κάμερα του ThessToday απαθανάτισε τους δύο μονομάχους να απολαμβάνουν τον καφέ τους, μαζί με τους συνεργάτες τους και να συζητούν για την εκλογική μάχη. Ο Στέλιος Αγγελούδης εμφανώς καλοδιάθετος είναι μαζί με τον έμπειρο αυτοδιοικητικά Βασίλη Γάκη και πολλούς ακόμη φίλους και συνεργάτες του, ενώ ίδια εικόνα συναντάμε και στο τραπέζι του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο ThessToday.gr o Νίκος Λιακόπουλος, Γ.Γ. του δήμου Θεσσαλονίκης, καταγράφεται και η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων. «Μέχρι στιγμής η εικόνα δεν είναι θετική» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η αποχή των πολιτών είναι μεγαλύτερη σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των εκλογών. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι σε εκλογικό τμήμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης μέχρι τις 12:00 είχαν προσέλθει μόνο 44 άτομα. Μένει να φανεί εάν και οι δημόσιες εκκλήσεις για μαζική συμμετοχή, έχουν αντίκτυπο σε λιγότερες από πέντε ώρες από τώρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ