Αυτά θα πει ο Λοβέρδος

Αυτά θα πει ο Λοβέρδος

«Θα πράξω το καθήκον μου, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς», αναμένεται να πει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων, παρότι όπως θα πει, «εμείς οι Βουλευτές καλούμαστε να ψηφίσουμε όχι υπό το κράτος ενός εκβιαστικού διλήμματος, αλλά, ακόμη χειρότερα, υπό την απειλή ενός ωμού εκβιασμού, δίχως πραγματικές ελπίδες ανάκαμψης και Ανόρθωσης».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λοβέρδος θα υπογραμμίσει ότι η ψήφος του θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα» και θα κάνει λόγο για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. «Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει», θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τον τρόπο συγκρότησής του. Εάν δηλαδή αυτό θα προκύψει, πχ από τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, από το μετασχηματισμό κάποιου από τα υπάρχοντα κόμματα ή από την ένωση κομμάτων.

 

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκαλύψει ότι μία ομάδα τριάντα ανθρώπων εργάζονται για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου ανάπτυξης που θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος θα αφήσει αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις , λέγοντας ότι ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε έως σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχουν κάνει τα αναγκαία για την αντιμετώπιση της « επιθετικής» ύφεσης από την οποία μαστίζεται η χώρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ