Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην πρόκληση Κιράν: Απορριπτέα κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε μπαράζ αναρτήσεων στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter και εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός θέτοντας θέμα τουρκικής μειονότητας.

“Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής”, τονίζουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.000 κατοίκους, Έλληνες πολίτες, και προσθέτουν πως στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

Οι προκλήσεις Κιράν

Σε ανάρτησή του ο Τούρκος αξιωματούχος έγραψε ότι “στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας, και θρησκευτικούς λειτουργούς. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο ‘ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο'”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.