Άδωνις: Όλα κύλησαν εξαιρετικά ομαλά

Άδωνις: Όλα κύλησαν εξαιρετικά ομαλά

Ικανοποίηση επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας, κατά την έναρξη λειτουργίας των Μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.

Κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι η εβδομάδα που θα ακολουθήσει χαρακτηρίζεται ως «περίοδος προπαρασκευής», ενώ από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι «όλα κύλησαν εξαιρετικά ομαλά».

 «Όλες οι μονάδες παρελήφθησαν από τους νέους διευθυντές, ενώ η καταγραφή των υλικών εξελίχθηκε κανονικά χωρίς να καταγραφούν ζημιές, παρότι οι μονάδες έμειναν κλειστές για σημαντικό χρονικό διάστημα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

«Πέρα από τις προβλεπόμενες από πολλούς αντιδράσεις, ξεκίνησε σήμερα σε κλίμα ομαλότητας μια μεταρρύθμιση που την περιμέναμε 30 ολόκληρα χρόνια».

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας, ήδη οι διοικητές των ΥΠΕ έχουν ορίσει νέους διευθυντές μονάδων, ενώ αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, οι μονάδες να υποδεχθούν τους πρώτους ασφαλισμένους ασθενείς.

Η εκτίμηση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι περισσότερες από 100 μονάδες του ΠΕΔΥ θα τεθούν σε σταδιακή λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «όλα τα κενά σε γιατρούς θα καλυφθούν το αργότερο σε έναν μήνα».

«Το σύνολο της μεταρρύθμισης θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ εκτιμάται ότι η συγχώνευση των μονάδων 24ωρης λειτουργίας στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ, θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Υπουργείο Υγείας εκτιμούν ότι σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαθεσιμότητας, οι μονάδες παραδόθηκαν χωρίς προβλήματα και αρκετοί γιατροί ήδη έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ