Άδωνις Γεωργιάδης: Οι αντιδράσεις για το βίντεο με τον επιχειρηματία και η απάντησή του στον Τσίπρα – «Του υπόσχομαι δωρεάν μαθήματα ελληνικών»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκάλεσε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη σε εταιρεία.

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να περάσει κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Με επιστάτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, εργοδότες απειλούν ευθέως τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν ΝΔ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, στην οποία επισυνάπτει «το σχετικό βίντεο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «πρόκειται για εικόνες ντροπής για την Ελλάδα του 2023», ωστόσο σχολιάζει ότι «δεν μας ξαφνιάζει μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει 4 χρόνια από το καθεστώς Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι αυτά τα 4 χρόνια είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, το οκτάωρο να εξαφανίζεται, τις απλήρωτες υπερωρίες να γίνονται νόμος. Για αυτό όσο και να τους τρομοκρατήσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να τους κάνει να σταματήσουν να σκέφτονται και να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, με δικαιοσύνη».

«Στις 21 του Μάη θα γυρίσουν τη πλάτη στους εκβιασμούς και στη χυδαιότητα του καθεστώτος του. Ως εδώ!», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βίντεο που επισυνάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Στην απελπισία τους οι Συριζαίοι έχουν ανεβάσει ένα βίντεο, όπου ένας επιχειρηματίας -κάνει πλάκα στην πραγματικότητα γι’ αυτό και γελούν όλοι μετά- μιλάει πιεστικά υπέρ ΝΔ στους εργαζομένους του. Εγώ όμως παρά το χιούμορ δεν το αφήνω να περάσει έτσι ούτε ως αστείο. Την απάντησή μου όμως την έκοψαν! Δείτε την!» αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ενέργειας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έχει ανεβάσει και βίντεο.

«Ο κ. Γεωργιάδης περνάει για χαζούς τους Έλληνες πολίτες. Χαρακτηρίζει ως δήθεν πλάκα τις απειλές και τους εκβιασμούς εργοδότη προς τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν «σωστά», ενώπιόν  του.

Έναν εργοδότη, βέβαια, που έχει κάθε λόγο να ψηφίσουν «σωστά» οι εργαζόμενοί του, καθώς χρωστά την ύπαρξη και πιθανότατα τη κερδοφορία της επιχείρησής του στις απευθείας αναθέσεις από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.Ωραία πλάκα κύριε Γεωργιάδη!

Οι μεγαλύτερες πλάκες άλλωστε γίνονται όταν αφεντικά απειλούν εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφίσουν αυτούς που τους δίνουν απευθείας αναθέσεις, θα απολυθούν.

Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρείτε εσείς;» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Από τη μια οι υπουργοί της ΝΔ, όπως ο Γεωργιάδης, που κάνουν προεκλογικό αγώνα με την επίβλεψη της εργοδοσίας, που ανοιχτά τρομοκρατεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, και από την άλλη οι βουλευτές του ΚΚΕ που πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εργαζόμενοι να ιεραρχήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των “αφεντικών”.

Τελικά, το σύνθημα του ΚΚΕ: “Μόνοι τους και Όλοι μας” επιβεβαιώνεται καθημερινά, αυτοί μόνοι τους με την εργοδοσία και εμείς όλοι μας για τις δικές μας ανάγκες. Γι’ αυτό στις εκλογές χρειάζεται να είναι όσο πιο δυνατό γίνεται το ΚΚΕ, για να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες» τονίζει το ΚΚΕ.

Η αναφορά Τσίπρα

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είδε «ένα βίντεο ντροπής που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου είναι ένας εργοδότης σε μια επιχείρηση, έχει τους υπαλλήλους του και με ύφος καρδιναλίων έχοντας δίπλα του ως επιστάτη τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Γεωργιάδη τους εκβιάζει, τους φοβερίζει και τους τρομοκρατεί και τους λέει ‘σας τα χω πει και χειρότερα άλλη φορά, τώρα θα σας τα πω πιο ήπια, δεν είμαι δημοκράτης εγώ, προσέξτε τι θα ψηφίσετε’».

Σχολίασε ότι «αυτή είναι μια εικόνα που τώρα βγήκε στο διαδίκτυο γιατί βιντεοσκοπήθηκε, αλλά είναι μια συνηθισμένη εικόνα σε τόπους εργασίας». Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εκφοβίζει, τρομοκρατεί, εκβιάζει τους εργαζόμενους που τους έβαλε να δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας. Κατήργησε το 8ωρο, την υποχρέωση να πληρώνονται υπερωρίες, τις συλλογικές συμβάσεις. Και θέλει τώρα, βάζοντας ασυνείδητους εργοδότες, να εκβιάζει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν την αφεντιά του, τη ΝΔ».

«Είναι χαμένος ο κόπος», είπε ο απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, για να προσθέσει ότι «ο μόνος τρόπος για να μην ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, για να μη δώσουν στήριξη στην αλλαγή, για να μη δώσουν ισχυρό μήνυμα στην κάλπη ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αλλάξει η ζωή τους, είναι να τους στερήσει τη δυνατότητα να πάνε να ψηφίσουν, όπως έκανε για 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να πάνε στην κάλπη».

 

Νέα απάντηση Γεωργιάδη

«Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να μου επιτεθεί για άλλη μία φορά, αυτή τη φορά για το γνωστό βίντεο με τον επιχειρηματία και την πιεστική του προτροπή προς τους εργαζομένους του, να ψηφίσουν ΝΔ. Επειδή όμως εγώ είχα παρέμβει επιτόπου και δεν μπορούν να με κατηγορήσουν για αυτό, άρχισε τις ειρωνείες με το γνωστό «ο Υπουργός Αναπτύξεως κλπ»…η απάντηση μου προ ολίγου από την συγκέντρωση μας στο εστιατόριο του Δημάρχου στο Γαλάτσι» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης, ανεβάζοντας σχετικό βίντεο.

«Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν λίγο πιεστικός προς τους εργαζομένους του, ως προς το να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Αυτός ο άνθρωπος είχε μια εταιρεία που χρεοκόπησε το 2015 με την επιβολή των capital controls και τους έλεγε ότι η οικονομία πάει καλά, ελπίζω να μην γίνει κάποιο λάθος τώρα και τρελαθώ. Ήταν λίγο πιεστικός, για να είμαι ειλικρινής. Όταν τον άκουσα, τον διέκοψα και είπα στους εργαζόμενους ότι έχουμε δημοκρατία και ότι μπορείτε να ψηφίσετε ό,τι θέλετε.

Σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται η θέση εργασίας κάποιου με τα πολιτικά του φρονήματα. Ευτυχώς αυτά στην Ελλάδα τα έχουμε αφήσει 70 χρόνια πίσω. Σήμερα η δημοκρατία μας δεν απειλείται από κανέναν, ό,τι θέλει ψηφίζει ο καθένας. Το πιστεύω ακράδαντα, δεν το συζητάω καν. Ο Τσίπρας που δεν αντέχει να μην μου επιτεθεί, έκανε ανάρτηση για να με ειρωνευτεί λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε παρουσία του Υπουργού Αναπτύξεως.

Το Υπουργός Αναπτύξεως το λέει ειρωνικά, για να με μειώσει.  Θέλω να σας πω την υπερηφάνεια που αισθάνομαι που έμαθα στον αγράμματο Αλέξη Τσίπρα την τρίτη κλίση. Αν έρθει στην Ελληνική Αγωγή του υπόσχομαι δωρεάν μαθήματα ελληνικών», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θυμάστε που με έλεγε υπουργό υπανάπτυξης; Με έλεγε γιατί στην πανδημία είχαμε ύφεση, που είχε όλος ο πλανήτης ύφεση. Όταν το 2021 περάσαμε σε 8,3% ανάπτυξη ξέχασε τα γελάκια. Τώρα το έκανε υπουργός Αναπτύξεως, για να κατηγορήσει εμένα ότι δεν μιλάω ωραία ελληνικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ