Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου – Τι είπε για τον τραυματισμό του Μανιού

Τον τραυματισμό του Νίκου Μανιού σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του ότι δεν υπήρχαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

“Επιμένω σε αυτό που είχα πει, ότι δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου. Σήμερα μάλιστα ανέβασα και τη Wikipedia που έχει ακριβώς καταγεγραμμένους όλους τους νεκρούς εκείνης της περιόδου που είναι όλοι γύρω γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως και σε μεγάλη απόσταση. Υπάρχει και σχετική μελέτη του Καλαβρυτάκη, που λέει ότι δεν υπήρχε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο. Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε την ιστορία;” ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτές οι δηλώσεις του προκαλούν διχασμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: “είδαμε χθες τι έγινε στο Πολυτεχνείο. Διχασμό προκαλώ εγώ; Μιλάμε σοβαρά ή χάνουμε χρόνο;  Το σημαντικό δεν είναι τι είπα εγώ που ξέρει όλος ο κόσμος που ασχολείται με το θέμα. Το σημαντικό με τη χθεσινή επέτειο είναι “ήταν το Πολυτεχνείο και η εξέγερσή του μια συλλογική έκφραση για ελευθερία και δημοκρατία;” Απάντησα απερίφραστα ναι ήταν. ΄Άρα υπό την έννοια αυτή καλώς τιμάται; Kαλώς τιμάται. Υπό την έννοια αυτή τα γεγονότα που είδαμε χθες είναι απαράδεκτα; Mα εντελώς απαράδεκτα. Πρώτα από όλα εντελώς απαράδεκτο είναι αυτό που έγινε με τον κ. Μανιό , το οποίο είναι ντροπιαστικό, χυδαίο, αδιανόητο”

“Είδα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζει το περιστατικό. Κατά τη γνώμη μου έχει δύο μεγάλα κενά. Θα έπρεπε να έχει και μια συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και δεκαετίες χαϊδεύει αυτόν τον χώρο των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο που πέρασε ο Τσίπρας, έχουν στραφεί κι εναντίον του Τσίπρα προσωπικά και του ΣΥΡΙΖΑ κι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον κ. Μανιό.

Το δεύτερο που θα έπρεπε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ίδια ένταση που σωστά καταδίκασε τις βιαιοπραγίες κατά του κ. Μανιού, θα έπρεπε να καταδικάσει την εικόνα του στεφανιού της Βουλής των Ελλήνων που ήταν πεταμένο στο δρόμο και τον προπηλακισμό κατά της αντιπροσωπείας της Βουλής που δεν τους άφησαν αυτοί οι κύριοι να καταθέσουν στεφάνι. Στην ελληνική δημοκρατία δεν μπορούν να καταθέτουν στεφάνι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, αλλά δια της βίας κάποιοι που αυτόκλητα μόνοι τους ορίζουν τον εαυτό τους εκπρόσωπο του ελληνικού λαού” συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη για το αν στο παρελθόν είχε διατυπώσει την άποψη ότι δεν υπήρχαν νεκροί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ανέφερε ότι δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να γίνει η συγκεκριμένη ιστορική συζήτηση και παρέπεμψε σε σχετικό αφιέρωμα της εφημερίδας Η Καθημερινή. “Νεκροί στο Πολυτεχνείο βεβαίως και υπήρχαν. Όχι εντός του Πολυτεχνείου, σε γύρω δρόμους” είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Δείτε το βίντεο μετά το 5′

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε σήμερα και μια ανάρτηση στο Twitter σχετικά με τον τραυματισμό του κ. Μανιού, “Η εικόνα αυτή είναι ντροπιαστική! Όχι μόνον διότι ο συγκεκριμένος έχει την ιστορία που έχει, αλλά διότι νέοι άνθρωποι κτύπησαν κατά αυτό τον τρόπο, έναν ανυπεράσπιστο μεγαλύτερο τους. Ο Σύριζα όμως έχει ευθύνη που τόσα χρόνια «χαϊδεύει» αυτόν τον λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό» χώρο!”, αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.