Άδειασε Καπελέρη και Διώτη

Άδειασε Καπελέρη και Διώτη

Η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ ξεκίνησε στις 9:30.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρώην υπουργός απαξίωσε τη λειτουργία του ΣΔΟΕ λέγοντας ότι ενώ οι γερμανικές αρχές του έστειλαν το Δεκέμβριο του 2009 στοιχεία με Έλληνες καταθέτες από το Λίχνεσταϊν, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για αυτά τα στοιχεία εστάλη 14 μήνες μετά.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έδωσα όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ στον Γιάννη Καπελέρη μαζί με τον φόβο ότι θα μπορούσαν τα στοιχεία να διαρρεύσουν δεδομένου ότι η κ. Λαγκάρντ ανάφερε ότι όλο το υλικό είναι απόρρητο», ισχυρίστηκε.

Ο πρώην υπουργός άδειασε τόσο τον κ. Καπελέρη όσο και τον κ. Διώτη για το πως χειρίστηκαν το θέμα λέγοντας ότι από τον κ. Καπελέρη ζήτησε περαιτέρω έλεγχο για τα 20 ονόματα όταν ο κ. Καπελέρης του είπε ότι δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό. Για τον κ. Διώτη ανέφερε ότι του παρέδωσε όλα τα ονόματα της λίστας για να κάνει έρευνα και έλεγχο.

Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά: «Το ΣΔΟΕ από τη φύση του δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει έλεγχο, πρέπει να ενεργεί αυτόνομα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ