Αχτσιόγλου: Την καραντίνα θα την πληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι

«Ο κ. Βρούτσης όχι μόνο δεν ακούει, αλλά βρήκε μία φοβερή ευκαιρία με την πανδημία για να σαρώσει ότι υπάρχει και να αφήσει στον αέρα τους εργαζόμενους», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον ραδιοσταθμό Alpha989, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «σκόπιμη αντεργατική εμμονή».

Αυτή, είπε η κ. Αχτσιόγλου, επιβεβαιώνεται και από το ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «οι εργαζόμενοι, οι οποίοι λόγω καραντίνας μένουν στο σπίτι, όταν γυρνάνε στη δουλειά τους θα δουλεύουν τρεις ώρες παραπάνω την ημέρα απλήρωτοι». Δηλαδή, προσέθεσε, «την καραντίνα θα την πληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι. Θα δουλεύουν 11ωρο για να καλύψουν τις ημέρες που υποχρεωτικά ο ΕΟΔΥ τους έθεσε σε καραντίνα. Μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κάτι που, όπως ανέφερε, επανήλθε στο προσκήνιο με την «κυνική, σχεδόν κανιβαλική, διατύπωση του κ. Πατέλη ότι δεν μπορούν οι νέοι να πληρώνουν για τους γέρους». Επισήμανε ότι «οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις. Αν οι εισφορές φύγουν από το δημόσιο σύστημα και κατευθυνθούν προς μία ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία αμέσως δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα πληρωμής των επικουρικών συντάξεων σήμερα, όχι στο μέλλον». Συνέχισε τονίζοντας ότι «θα μειωθούν οι συντάξεις ή θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία θα πρέπει πάλι να καλυφθεί από τους πολίτες μέσω αύξησης φόρων, εισφορών ή περικοπών σε επιδόματα».

Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς πυξίδα, χωρίς σχεδιασμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ