Αχτσιόγλου στον Realfm: Πόσο δύσκολο είναι στη ΝΔ να κάνει μια τίμια, πολιτική, ιδεολογική αντιπαράθεση;

“Η τοποθέτησή μου στην ανοιχτή εκδήλωση αφορούσε στην οικονομική πολιτική της Ευρώπης και το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία. Επισήμανα ότι κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε η Ευρώπη έκανε επιλογές που διαφέρουν πολύ από αυτό το κλασικό νεοφιλελεύθερο παράδειγμα που έχουμε εμπεδώσει. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν πολύ μεγαλύτερες δαπάνες για τα δημόσια συστήματα υγείας, έκανε το Ταμείο Ανάκαμψης, έφτιαξε ένα έκτακτο πρόγραμμα η ΕΚΤ που δίνει ρευστότητα στα κράτη μέλη και προχώρησε σε αμοιβαιοποίηση των χρεών. Παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το ευρω-ομόλογο. Όλες αυτές οι αλλαγές συνιστούν, είπα και ξαναλέω και σήμερα, μετατοπίσεις – ρωγμές αν θέλετε – σε μια κυρίαρχη οικονομική πολιτική, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει η Αριστερά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να απαιτήσει μια συνολικότερη αλλαγή ” είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “εννοώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να μπουν στην ατζέντα ζητήματα που να αφορούν για παράδειγμα το αν θα επιστρέψουμε σε αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. Θα ξαναμπούμε σε μέτρα λιτότητας; Θα συνεχίσουμε να στερούμε τους αναγκαίους πόρους από τα συστήματα υγείας;”.

“Σήμερα υπάρχουν οι μετατοπίσεις που επιτρέπουν να συζητήσουμε” συμπλήρωσε.

“Το να βγαίνει η ΝΔ και να λέει ότι εγώ είπα ότι εμείς χαιρόμαστε με την κατάσταση του κορονοϊού, είναι τραβηγμένο σε βαθμό απαράδεκτο. Είναι κάποιος καιρός τώρα που η ΝΔ έχει εξαπολύσει έναν έντονο μηχανισμό μοντάζ ή προπαγάνδας και αναρωτιέμαι, το έκανε στον κ. Τζανακόπουλο, το έκανε στον Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως αντεμβολιαστή, το έκανε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής τον Νίκο Βούτση, τώρα σε μένα… Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο της είναι να κάνει μια τίμια, πολιτική, ιδεολογική αντιπαράθεση;” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.