• 1.852 οι νέοι διορισμο�� το 2012

  4:46 μμ, Πέμπτη 22 Νοε 2012 4:46 μμ, Πέμπτη 22 Νοε 2012

  1.852 οι νέοι διορισμοί το 2012

  Σε μόλις 1.852 ανέρχονται οι νέες θέσεις που προβλέφθηκαν το 2012 για τους φορείς που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, από το κονδύλι για νέους διορισμούς.

  Πρόκειται για θέσεις που καλύπτονται είτε με νέους διορισμούς, είτε με μετατάξεις, ή άλλους τρόπους και αφορούν κυρίως Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ορισμένα Νομικά Πρόσωπα, όπως Νοσοκομεία και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

  Σύμφωνα με έγγραφο- απάντηση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «ο αριθμός των νέων εγγραφών προβλέψεων θέσεων υπαλλήλων και η μεταφορά πιστώσεων από το υπό κατανομή κονδύλι για νέους διορισμούς (ΚΑΕ 5113), για τους φορείς που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (κυρίως Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, και ορισμένα Νομικά Πρόσωπα, όπως Νοσοκομεία και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα), από την 1.1.2012 μέχρι σήμερα αναλύεται ως εξής:

  Υπουργείο-Φορέας:

  * Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Ηλ. Διακυβέρνησης-πρόβλεψη 1 θέσης.

  * Εσωτερικών- πρόβλεψη 46 θέσεων.

  * Αποκεντρωμένες Διοικήσεις- πρόβλεψη 19 θέσεων.

  * Μακεδονίας Θράκης- πρόβλεψη 13 θέσεων.

  * Εξωτερικών- πρόβλεψη 28 θέσεων.

  * Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής-πρόβλεψη 10 θέσεων.

  * Οικονομικών- πρόβλεψη 577 θέσεων.

  * Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη- πρόβλεψη 580 θέσεων.

  * Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- πρόβλεψης 1 θέσης.

  * Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- πρόβλεψη 4 θέσεων.

  * Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- πρόβλεψη 7 θέσεων.

  * Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-πρόβλεψη 281 θέσεων.

  * Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού- πρόβλεψη 273 θέσεων.

  * Ναυτιλίας και Αιγαίου- πρόβλεψη 12 θέσεων.

  Σύνολο: 1852 θέσεις».

  Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος έχουν επισημάνει ότι τα μόνα στοιχεία που είναι σήμερα γνωστά για τον αριθμό των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων (πλην μετακλητών) είναι αυτά που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο από τον Αν. Μανιτάκη και έλεγαν ότι είναι 665.740 υπάλληλοι.

  Στην ερώτησή τους οι κ.κ. Τσίπρας και Μητρόπουλος έχουν επίσης σημειώσει ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχουν αναρτηθεί από τον Ιούνιο 2012 τα μηνιαία στοιχεία αποχωρήσεων και προσλήψεων της Γενικής Κυβέρνησης όπως τακτικά δημοσιεύονταν μέχρι τότε.

  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχε ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης, πόσες προσλήψεις έγιναν στη Γενική Κυβέρνηση από την 1.1.2012 και ποιες είναι οι εγγραφές πρόβλεψης θέσης για όλες τις προσλήψεις και μετατάξεις.

  Πηγή:ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα