Θεμιστοκλέους: “Είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά για τρίτη δόση εμβολίου” – Ποιοι θα την κάνουν

«Η χώρα είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Σε κάθε περίπτωση και εμείς είμαστε έτοιμοι, σαν επιχειρησιακό σκέλος, τέλος του μήνα ή αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Επιτροπή το αποφασίσει, να μπορούμε να το υλοποιήσουμε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου. Ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει ληφθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων, ως κριτήριο για το αν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι. Όπως είπε, η χορήγηση της τρίτης δόσης είναι πιθανή για ανοσοκατεσταλμένους και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, ενώ ως κριτήριο λαμβάνεται και ο χρόνος που έγινε ο εμβολιασμός.

Ερωτηθείς για τη μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των ραντεβού εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η πτώση είναι παρόμοια με αυτή που καταγράφεται και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα παραμένει πάνω από τον μέσο όρο. «Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι σήμερα έγιναν έως τώρα 37.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ’ οίκον λέγοντας πως «μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ