Η συνάντηση του Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας λίγο μετά την παραλαβή των Rafale

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Από σήμερα με την απόκτησή τους η δύναμη πυρός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και οι δυνατότητες προβολής ισχύος πολλαπλασιάζεται» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την διάρκεια παραλαβής του πρώτου Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, στην πτητική βάση του Ίστρ, στη Νότια Γαλλία.

«Η επιλογή της αγοράς των γαλλικών μαχητικών “Rafale” υπογραμμίζει το στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και την αμέριστη στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας, απέναντι σε προκλήσεις και απειλές. Επιβεβαιώνει μία μακροχρόνια παράδοση εξαιρετικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Λίγες ώρες αργότερα πέταξε για το Παρίσι, εκεί όπου είχε συνάντηση με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ενισχύσεως της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και υπογραμμίστηκε η σημασία της σημερινής παραδόσεως του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους “Rafale” στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία αντανακλά την Στρατηγική σχέση Ελλάδος – Γαλλίας και τους ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης των δύο χωρών και των λαών τους.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ