Άγρια κόντρα Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκο Φίλη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, αναφέρθηκε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αποκλεισμού «αριστούχου» υποψηφίου από τα πανεπιστήμια λόγω τις ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Η κ. Κεραμέως εξήγησε πως ο συγκεκριμένος μαθητής δεν έχει “κοπεί”, αλλά εισάγεται στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Πατρών, Ιωαννίνων και Κρήτης. “Θεωρώ θλιβερό να λαϊκίζουμε πάνω στα ίδια τα παιδιά μας” ανάφερε η υπουργός.

«Ο συγκεκριμένος μαθητής είχε επίδοση 13,6 στο σχέδιο (σ.σ. η βάση είναι 14,03 για την Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου), το οποίο είναι βασικό μάθημα για την αρχιτεκτονική, όπως τα αγγλικά για την Αγγλική φιλολογία. Είναι μαθήματα με ιδιαίτερη βαρύτητα για τις σπουδές που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι” συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

Φίλης: Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκο Φίλη, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στα παιδιά της Νίκης Κεραμέως, προκαλώντας την αντίδρασή της. “Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα ακούσουν ότι η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας. Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 16,43. Ποιος αποκλείει τα παιδιά από τα πανεπιστήμια; Σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο” ανέφερε ο κ. Φίλης.

Εκείνη τη στιγμή η κα Κεραμέως διέκοψε τον κ. Φίλη, επαναλαμβάνοντας ότι “ο συγκεκριμένος υποψήφιος μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής”. Ο τομεάρχης Παιδείας τότε απάντησε “βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών”. Η δεύτερη αναφορά του κ. Φιλη στα παιδιά της Νίκης Κεραμέως, προκάλεσαν την αντίδρασή της. “Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε. Δεν σας επιτρέπω” είπε η κ. Κεραμέως.

“Ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα” ανέφερε ο κ. Φίλης, με την κ. Κεραμέως να απαντάει “Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν;”.

“Είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το ανεμίζεται και το περιτυλίγεται με ψεύτικες και στημένες δημοσκοπήσεις” συνέχισε ο κ. Φίλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ