Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της κυβέρνησης

Διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της “Βεργίνα Τηλεόραση”. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37% έναντι 22,2% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην 3η θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7%, η “Ελληνική Λύση” με 4,6%, ενώ το MέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη κυμαίνεται στο 3,4%. “Άλλο κόμμα” επιλέγει το 8,1% των ερωτηθέντων, οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11%, ενώ “άκυρο ή λευκό” απαντά το 1%.

Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα υπουργοί σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 7.5, ακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με 7.2 με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη (7.0) και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη (6.9) να κλείνουν την τετράδα.

Ενδιαφέροντα, επίσης, είναι τα ευρήματα στο ερώτημα για το αν η Ελλάδα “τρία χρόνια μετά τη συμφωνία των Πρεσπών” είναι κερδισμένη ή χαμένη. Το 29% απαντά κερδισμένη, το 38% των ερωτηθέντων απαντά χαμένη, ενώ το 33% κινείται στο “ούτε κερδισμένη ούτε χαμένη”.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ