Πελώνη για Ζάεφ: Απαιτούμε πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας – Να απέχει από κάθε διχαστική ρητορική

Στην προκλητική ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ όπου ανέφερε ότι προσφέρει τη στήριξή του στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της “Μακεδονίας”, χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό “Βόρεια” αναφέρθηκε η Αριστοτελία Πελώνη. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι “απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και του πνεύματος αυτής” και πρόσθεσε ότι “καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από κάθε διχαστική ρητορική και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του ποδοσφαίρου και ης συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO”.

Όπως υποστήριξε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, “από τις βασικότερες επιφυλάξεις της ΝΔ ήταν από την αρχή το θέμα της χρήσης “μακεδονικού” για τη γλώσσα και ταυτότητα. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται και αξιολογείται και ο χρόνος κατά τον οποίο θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας”.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πώς θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση αν η γειτονική χώρα συνεχίζει να παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, η κα Πελώνη απάντησε ότι “όλα αξιολογούνται και να μην ξεχνάμε ότι πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί κριτήριο και για την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ