Βροντερό «παρών» από την πυραυλάκατο «Ρουσσέν» στην Αδριατική – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) (ή πυραυλάκατος εν συντομία) «ΡΟΥΣΣΕΝ» είναι το πρώτο της νεότερης κλάσης πυραυλακάτων τύπου Super Vita, που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Οι τελευταίες προσθήκες του τύπου είναι οι ΤΠΚ «Καραθανάσης» και «Βλαχάκος», που όπως έχουμε δημοσιεύσει αρκετές φορές στο enikos.gr βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για ένταξη στον Στόλο.

Η «Ρουσσέν» συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX 2021» στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας, η οποία διοργανώθηκε από τη Σλοβενία και πραγματοποιήθηκε με μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Επιπρόσθετα, προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) στελέχωσε το εν όρμω επιτελείο της άσκησης, ενώ ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης ΠΝ παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), σήμερα το πρωί στον λιμένα του Κόπερ.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα Πολέμου Επιφανείας, Επικοινωνιών, Έρευνας και Διάσωσης, και Θαλάσσιας Αποτροπής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών των μελών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ