“Αντιπολίτευση” Μπογδάνου στον Χρυσοχοΐδη

Στοιχεία για την εγκληματικότητα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και αναφέρθηκε και σε ποσοστά ανά περιοχή. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε συνέντευξή δήλωσε ότι το υπουργείο πρέπει να ανεβάσει στροφές καθώς “η κατάσταση σε παλιές ιστορικές γειτονιές της Αθήνας είναι ίδια, αν όχι χειρότερη με την κατάσταση την οποία παραλάβαμε”.

“Αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Ξαναλέω. Αύξηση δεν υπάρχει” είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι “εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση. Από 10 έως 40%. Στην Αθήνα και στην Επικράτεια”.

Ειδικότερα για τα Εξάρχεια, τον Αγ. Παντελεήμονα, τον Κολωνό, την Κυψέλη, την Ομόνοια, τα Πατήσια, το Σύνταγμα και την Ακρόπολη, όπως είπε υπάρχει μείωση στις κλοπές 37%, και στις ληστείες 17%. “Ειδική μέριμνα για το κέντρο της Αθήνας: 33.000 περιπολίες σε 16 μήνες, έλεγχοι σε 241.500 άτομα, 35.700 προσαγωγές, 3711 συλλήψεις. Στα Εξάρχεια μόνο οι ΟΠΚΕ κάνουν 130 ελέγχους την ημέρα” ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Το υπουργείο πρέπει να ανασκουμπωθεί, να ανεβάσει στροφές”

Σε πρωινή συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος άσκησε κριτική στο υπουργείο.

“Μας δυσκόλεψε η εποχή του κορονοϊού, που πάρα πολλά κανονιστικά μέτρα εισήχθησαν και δεν δείξαμε την απαραίτητη ικανότητα ή βούληση να περιφρουρήσουμε. Το υπουργείο ΠΡΟΠΟ πρέπει να ανασκουμπωθεί. Άμεσα. Όχι μόνο για την υψηλή εγκληματικότητα, για την οποία συζητάμε, αλλά για τα απλά και καθημερινά. Η κατάσταση κάτω από την πλατεία Αμερικής, στην πλατεία Βικτωρίας, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Α’ Αθήνας… Προχθές ήμουν στο Α.Τ. Κολωνού, πήγα να περάσω να δω τον πατέρα Αντώνιο στην Κιβωτό, με τον οποίο γνωριζόμαστε 10 χρόνια, πέρασα από το Α.Τ. που έχουν κανονικά οργανική δύναμη 115 και προσπαθεί να κάνει δουλειά ένας υπαστυνόμος με 21 άτομα. Πρέπει να ανασκουμπωθεί, να ανεβάσει στροφές, αλλιώς ο προγραμματικός μας λόγος κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί και να μην είμαστε συνεπείς” είπε χαρακτηριστικά.

“Υπεύθυνα προσπαθώ να είμαι μετρημένος στη διατύπωσή μου και στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνω, εκφράζω και ασκώ την κριτική σε μια κατάσταση, η οποία δεν είναι ικανοποιητική. Σας το λέω ως βουλευτής Αθήνας. Δεν μπορώ να λέω διαφορετικά πράγματα πριν τις εκλογές και διαφορετικά μετά. Η κατάσταση σε παλιές ιστορικές γειτονιές της Αθήνας είναι ίδια, αν όχι χειρότερη με την κατάσταση την οποία παραλάβαμε. Δεν μπορούμε να λέμε ούτε ψέματα, ούτε να λειτουργούμε προσχηματικά, ευκαιριακά και ανεύθυνα” πρόσθεσε.

Η συνέντευξη και οι αναφορές του κ. Μπογδάνου δεν πέρασαν απαρατήρητες από την αντιπολίτευση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, τόνισε στη Βουλή μετά την ενημέρωση από τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι εκτός από την αντιπολίτευση ο υπουργός πρέπει να πείσει τα στελέχη της ΝΔ.

“Αναφέρετε και εκθέτετε μια ιδανική εικόνα για το κέντρο της Αθήνας και για το πώς νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες. Δυστυχώς όμως θα πρέπει να πείσετε τόσο εμάς, όσο τους κατοίκους που νιώθουν ανασφάλεια, αλλά και κυρίως τα δικά σας στελέχη. Δεν ξέρω αν ακούσατε τον κ. Μπογδάνο σε τοποθέτησή του, ο οποίος είπε ότι “το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να ανεβάσει στροφές, αλλιώς κινδυνεύουμε ο προγραμματικός μας λόγος να μην υλοποιηθεί και να αποδειχθούμε ασυνεπείς”. Συνέχισε λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να λέμε άλλα πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Η κατάσταση σε ιστορικές γειτονιές της Αθήνας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω”. Αν ακούσετε το ηχητικό θα δείτε ότι ομολογεί ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από προηγουμένως. Δεν πρέπει να πείσετε μόνο εμάς, μόνο τους κατοίκους, αλλά και τα δικά σας στελέχη” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ