Κορονοϊός: Θα γίνονται self test στους πλήρως εμβολιασμένους; – Τι είπε ο Θεμιστοκλέους

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε το αν θα συνεχιστούν τα self test σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες. “Έχει ανοίξει ο διάλογος και συζητάμε όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έπειτα από 14 ημέρες να μην είναι αναγκαίο να γίνουν τα self test. Δεν θέλω να προκαταλάβω τις επιτροπές, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ανακοινώσεις σχετικά με αυτό” σημείωσε.

Ανακοινώσεις προανήγγειλε και για το σχέδιο του κατ’οίκον εμβολιασμού, την ερχόμενη Δευτέρα. Το πλάνο που θα ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούνιο. “Θα γίνεται ανάλογα με την περίπτωση” τόνισε.

Σχετικά με αυτούς που έχουν νοσήσει από κορονοϊό, επανέλαβε ότι, αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους, ενώ εξήγησε πως αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και έπειτα από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.

Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», σημείωσε σχετικά. Όσο για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά, είπε πως «πρέπει να έχουμε τις οδηγίες για από Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα προχωρήσουμε όπως στις άλλες ηλικίες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ