Στο Μαξίμου ο Τσαβούσογλου – Κρίσιμο τετ-α-τετ με Μητσοτάκη και Δένδια

Στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έφτασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών υποδέχτηκε στα σκαλιά του Μαξίμου ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό θα βρεθούν τα ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στις 11 ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, προκειμένου να γίνουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Tύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Στην ατζέντα της συζήτησης θα τεθούν τα διμερή θέματα, οι περιφερειακές εξελίξεις, και οι προοπτικές συνεργασίας στον οικονομικό-εμπορικό τομέα, ενώ θα εξετασθούν οι προϋποθέσεις για μια πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι έρχεται με θετική ατζέντα έχοντας πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θράκη στην οποία αποφεύχθηκαν οι υψηλοί τόνοι, ωστόσο οι προκλήσεις διατυπώθηκαν με τις συνήθεις θέσεις περί τουρκικής μειονότητας και τις επισκέψεις συμβολισμού, ενώ τα μηνύματα που δόθηκαν μέσω social media ήταν με κατεύθυνση περισσότερο προς το εσωτερικό της γείτονος. O ίδιος είπε πως θα το θέσει ως θέμα και στις επίσημες συζητήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ