Χαρδαλιάς: Πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη

Στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη της φωτιάς, που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας, τόνισε πως πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

“Δόθηκε μάχη για να προστατευτούν οι κατοικίες” σημείωσε. “Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα προχωρήσαμε σε προληπτικές εκκενώσεις και εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 σε τοπικό επίπεδο για οικισμούς και περιοχές. Η δεύτερη απεικόνιση της Copernicus δείχνει πάνω από 40.000 στρέμματα καμμένης δασικής έκτασης” περιέγραψε.

“Στη διάρκεια της ημέρας και με τη σταδιακή βελτίωση που αναμένουμε, η πυρκαγιά θα οριοθετεί. Οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεση” πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Για το 112 ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχόλια, ανέφερε ότι δεν είναι μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα σε τοπικό επίπεδο για την εκκένωση οικισμών. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ