Κικίλιας: Αυτές είναι οι περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα

Σταθερά υποχωρεί ο δείκτης θετικότητας κάτω από το 4%, ενώ αυτήν την εβδομάδα είναι στο 3,8, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση. Αναφερόμενος στην ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, υπογράμμισε ότι μέχρι χθες ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα. Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Είναι φανερό πώς μετακυλίεται σιγά σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος και η μετάδοση της νόσου. Αύξηση παρουσιάζουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα σε νεότερες ηλικιακές ομάδες “.

Υπογράμμισε πως περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν, σύμφωνα με την Επιτροπή, οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και της Ηπείρου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών. Όπως σημείωσε “από την αρχή της επιχείρησης “Ελευθερία” και μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, αλλά και τα 1,7 εκατ. συμπολιτών μας που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατ. συμπολιτών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Πλέον κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί τον Ιούνιο. Κάτι που αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο των εμβολιασμών αν ά 100.000 κατοίκους όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ 27 χωρών της ΕΕ και πάνω από εμάς είναι η Μάλτα, η Κύπρος και το Λουξεμβούργου. Σε ποσοστό που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα με 16,1% είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ