Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ, Παλαιστίνη – Η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. «Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ’, Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter και συμπλήρωσε: «Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους»

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Ραμάλα, στα Παλαιστινιακά Εδάφη για συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Στη συνάντηση του Ν.Δένδια με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Mohammad Ibrahim Shtayyeh, οι εξελίξεις στην περιοχή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Από τις 16.15 ο κ. Δένδιας συμμετέχειθ στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλεί ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή και στη συνέχεια θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου στις 18:45 θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ