Φαρμακευτική κάνναβη: Τι είπε ο Βορίδης για τις δηλώσεις Γεωργιάδη και τον Καρανίκα

Αποστάσεις από την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης και τα σχόλιά του για τον Νίκο Καρανίκα, κράτησε ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το θέμα και το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή, είπε: “Έχω εκφράσει τις απόψεις μου στο υπουργικό συμβούλιο. Δεσμεύομαι από τη συλλογικότητα των αποφάσεων του Πολιτικού συμβουλίου και δεν σχολιάζω αποφάσεις συναδέλφων”.

Ερωτηθείς για το αν εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει το 2018 περί “ανεξέλεγκτης χρήσης του χασίς”, επανέλαβε πως οι θέσεις του είναι σταθερές, είπε ότι “η συζήτηση αυτή από μένα είναι ασχολίαστη εγώ σέβομαι και τιμώ τη συλλογικότητα των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου”. Ενώ για τα σχόλια σχετικά με τον Νίκο Καρανίκα, είπε: Κι εγώ τι να κάνω, γι’ αυτά θα ρωτήσετε τον Άδωνι..”

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, παραδέχθηκε πως το κόμμα του έκανε λάθος το 2018, ενώ εξήρε τον ρόλο του Νίκου Καρανίκα στο συγκεκριμένο ζήτημα. “Λάθος κάναμε το 2018. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χάνουμε χρόνο για να υπερασπιζόμαστε κάτι που αναγνωρίζουμε ότι είναι λανθασμένο”, είπε χαρακτηριστικά.

Yπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη θετική συμβολή του Νίκου Καρανίκα στο θέμα. «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Ναι είναι η απάντηση. Λάθος κάναμε το 2018. Ως ΝΔ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ένα λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες χωρίς σούξου μούξου. Δεν ήμασταν ώριμοι το 2018 να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που μπορούσε να έχει η χώρα μας στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφορές και να έχουμε δημόσια συγκρουστεί, αλλά για τη φαρμακευτική κάνναβη και την προσπάθειά του να ανοίξει η αγορά ήταν θετική η συμβολή του κ. Καρανίκα και τον τιμά ότι πολέμησε γι’ αυτό. Έχουμε να κερδίσουμε και χρήματα και ανακούφιση των ασθενών», είπε αναφερόμενος στον Νίκο Καρανίκα ο κ. Γεωργιάδης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από όσα είπε στη Βουλή, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη θετική συμβολή του κ. Καρανίκα στο συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέλησε να εξηγήσει περαιτέρω για τη συγκεκριμένη στάση του. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook, “όταν το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης είχε ανοίξει στην Ελλάδα από την Κυβέρνηση Σύριζα και τον κ. Καρανίκα το 2018, η ΝΔ και εγώ προσωπικά είχαμε ταχθεί κατά. Εγώ μάλιστα είχα ειρωνευθεί τον Σύριζα για αυτό. Όταν έγινα όμως Υπουργός Ανάπτυξης ανέλαβα και την ευθύνη της αδειοδοτήσεως των εταιριών αυτών. Τότε άρχισα να συναντώ επενδυτές και να μαθαίνω περισσότερα”. Τονίζει ακόμη ότι “ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν λειτουργικός και αποτελεσματικός, είχαν κάνει την μισή δουλειά και τώρα με το νομοσχέδιο μας, πιστεύω ότι δίνουμε πραγματική λύση για να προσχωρήσουν πολλές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα”. Υποστηρίζει δε, ότι “αυτή η συζήτηση περί κωλοτούμπας είναι εύκολη αλλά λανθασμένη” και προσθέτει ότι “το ότι αναγνωρίζω την θετική συμβολή του κ. Καρανίκα σε αυτό δεν σημαίνει ότι δέχομαι όλες τις πολιτικές του θέσεις ή γενικά την πολιτική του διαδρομή προφανώς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ